Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După răscumpărarea acţiunilor grupului ungar MOL, introducerea unei scheme preferenţiale de rambursare a creditelor denominate în monedă străină şi naţionalizarea grupului auto Raba, executivul condus de premierul Viktor Orban a aprobat un alt proiect de lege controversat prin care va interzice temporar construcţia de noi centre comerciale mai mari de 300 de metri pătraţi pentru a proteja retailerii de mici dimensiuni, care au pierdut constant cotă de piaţă în faţa marilor lanţuri de magazine.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Andra Giro-Szasz a explicat că 69% din piaţa retailului din Ungaria este controlată de marile corporaţii internaţionale, care reprezintă doar 1% din numărul total al retailerilor. Prin urmare, ceilalţi 99% de retaileri de mici dimensiuni din domeniu au o cotă de piaţă de doar 31%, scrie The Wall Street Journal.

Guvernul de la Budapesta argumentează că centrele comerciale de mari dimensiuni au un impact important asupra mediului înconjurător, social şi economic. În afară de efectele negative directe asupra veniturilor retailerilor de mici dimensiuni şi creşterii traficului, au de suferit şi peisajul urban şi calitatea vieţii din zonele unde sunt construite mall-uri.Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Asta da politica ! La mai mare ! La astia le-a venit mintea la cap. EXCELENT, BRAVO LOR . La noi o sa mai dureze vre-o suta de ani din cauza spagilor (vezi si spagile fostilor primari pe subiectul asta)

14 noiembrie 2011 14:24

Prodan Nicolae Bravo lor, saraci (in sol si subsol), dar stiu ce vor, nu ca javrele noastre.

14 noiembrie 2011 13:38

rxctps Uite un sef de guvern care se tine de cuvant.A fost ales de catre concetatenii lui si,in ciuda "crizei" europene,mondiale,galactice etc(daca te iei dupa ai nostri) nu taie pensii,nu taie salarii,nu impoziteaza amaratii.Ii ia de gat pe smecheri. Din pacate pentru noi Ungaria are un lider adevarat.

14 noiembrie 2011 13:17

Bwana si uite asa respira si Lidl putin

14 noiembrie 2011 11:26

ecologist Ungurii, mai aproape de occident, simt mai repede de unde bate vantul (ecologic).

14 noiembrie 2011 10:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.