Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza politică actuală din cadrul UE nu este doar de natură financiară, ci şi politică, evidenţiindu-se prin tendinţe separatiste în statele est-europene, preşedintele României dorind să "reanexeze" Republica Moldova prin acordarea de paşapoarte moldovenilor, comentează Vocea Rusiei, citată de Mediafax.

"Actuala criză din cadrul UE nu este doar financiară, ci şi politică, manifestându-se prin tendinţe separatiste, mai ales în ţările est-europene. Este vorba în principal de zona Balcanilor, unde separatismul a luat forma specifică, de natură etnică", explică Vocea Rusiei, în ediţia online.

"În Europa de Est, separatismul se manifestă la nivelul etniilor şi teritoriilor. Albanezii, nu doar cei din Kosovo, joacă rolul cel mai important. Liderii albanezi macedoneni ar vrea să divizeze partea bulgară a regiunii Macedonia într-un sector albanez şi unul bulgar. Aceste idei sunt împărtăşite de etnicii albanezi din Grecia. Premierul Ungariei, Viktor Orban, doreşte restabilirea frontierelor fostei Austro-Ungarii", adaugă publicaţia rusă.

"Preşedintele român, Traian Băsescu, vrea să reanexeze Moldova prin oferirea de paşapoarte româneşti cetăţenilor moldoveni. Cei de la Budapesta şi de la Bucureşti sunt nemulţumiţi de rezultatele celor două războaie mondiale, în special din punctul de vedere al frontierelor. Iar exemplele pot continua", subliniază Vocea Rusiei.

Precedentul este separatismul terorist din Kosovo, susţinut de NATO şi UE, afirmă Anna Filimonova, analist la Institutul de Studii Slavone al Academiei de Ştiinţe din Rusia. "Pentru Europa, ameninţarea teroristă provine în principal de pe teritoriul cvasi-statului Kosovo. Aceste probleme trebuie rezolvate pe cale diplomatică, în cadrul dreptului internaţional", explică experta.

Integral pe România LiberăComentarii

zsiuwbx hNtNk6 sgdqiuoftcgk, [url=http://oiaikhhmvrzr.com/]oiaikhhmvrzr[/url], [link=http://jdszcwsiqbdv.com/]jdszcwsiqbdv[/link], http://loxbtstmtpqg.com/

3 octombrie 2012 14:54

nqmcwh pJsUtz chyxufmfragr, [url=http://srczmcfixmgr.com/]srczmcfixmgr[/url], [link=http://ihsgjcinlwtj.com/]ihsgjcinlwtj[/link], http://wyvevqndcnql.com/

3 octombrie 2012 14:47

kapa dar cine a rupto de tara mama,germania sau sovietica rusie ,nesatula

22 septembrie 2012 12:17

Adrian Dupa atata amar de vreme rusii nu s-au putut impaca cu ideea ca Basarabia este tinut romanesc. Auzi la ei, "REANEXARE" !!Inca mai incearca sa tulbure apele, cand tot ei au fost cei care le-au tulburat: au luat judetele de la sud si nord si le-au dat Ucrainei, au luat de la ucrainieni Transnistria si au dat-o Basarabiei. De fapt nu ne putem astepta de la ei de la altceva, incearca sa isi mentina influenta si prezenta in zona. Ceea ce trebuie spus foarte clar de catre partile romanesti este ca, daca cele doua tari vor dori sa se reuneasca, acest act le priveste strict pe cele doua tari si nu avem nevoie de nici o aprobare din exterior (nici de la rusi nici de la americani, UE sau oricine altcineva). Principalul este sa fie dorinta din partea celor 2 tari.

22 septembrie 2012 11:07

bucur Cei de la Budapesta n-au de ce sa fie nemulţumiţi de rezultatele celor două războaie mondiale, în special din punctul de vedere al frontierelor pentru ca in Transilvania populatia a fost dintotdeauna preponderent romaneasca si nu maghiara, cum e si in R. Moldova, de altfel. Nu sunt situatii similare, ungurii sa aiba vreo pretentie fata de teritorii romanesti de mii de ani, cu acelea ale romanilor carora le-a fost ciuntita tara din toate laturile, de la nord, Bucovina, de la est, Basarabia, de la sud, Cadrilaterul, de la vest Transilvania si ceva din Banat! Numai ca romanii n-au fost suficient de nationalisti, de vehementi in a-si sustine drepturile in disputa cu marile puteri si s-au lasat calcati in picioare, ca blegii! I-au ajutat de multi, multe popoare sa scoata capul la lumina si s-au lasat pe ei! Cu ce pret? Cu pretul criticilor nejustificate facute de insisi cei care au cotropit aceste teritorii si au supt cateva decenii bune bogatii si si-au facut toate jocurile murdare din punct de vedere geopolitic!

22 septembrie 2012 10:19

spagaru basanau face ce stie:le da pe magoti moldovenilor,prin cacanarii lui pedelisti,pasapoarte.Pe NULU nu-l intereseaza NICI Romania,dara-mi-te Moldova.Pe basila il intereseaza euroii lor..SI ATAT.

22 septembrie 2012 1:10

stefanut basescu vrea,dar daca Moldova NU VREA?O ia la smenareala si pe asta?

22 septembrie 2012 1:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.