Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În majoritatea familiilor, “contabilul casei” este femeia, ea fiind cea care ţine evidenţa veniturilor şi cheltuielilor, arata rezultatele unei cercetări online, desfăşurate de compania KRUK International, cu susținerea iVOX. care s-a desfășurat în perioada 6-12 septembrie [i la care au participat 5.663 de persoane.

Conform studiului iVOX “Cine se ocupă de finanţe în casa ta?”, aproape jumătate dintre români (49%) obişnuiesc să ţină o evidenţă clară a cheltuielilor casei. De asemenea, 35% dintre respondenţi afirmă că încearcă să ţină o evidență cât mai atentă a cheltuielilor lunare, însă nu reușesc să o facă în mod constant. Restul respondenților nu obișnuiesc să țină evidența cheltuielilor casei.

“Contabilului casei” în familiile românilor este cel mai adesea femeia - 47% dintre cei chestionaţi declară că evidenţa bugetului este ţinută de partenerul feminin al familiei, 29% dintre respondenți au menționat că administrarea banilor cade în sarcina bărbatului, în timp ce 24% dintre aceștia sunt persoane care locuiesc singure și își calculează bugetul individual.

Majoritatea respondenților (44%) își evaluează bugetele personale cu o frecvență lunară, iar 23% dintre respondenți au menționat că îşi calculează săptămânal sau zilnic veniturile şi cheltuielile. Restul respondenților nu își calculează niciodată bugetul.

Integral pe Income MagazineComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.