Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că a discutat despre problema romilor cu comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding, concluzia fiind aceea că trebuie avute în vedere soluţii la nivel european pentru că nimeni nu le poate interzice libera circulaţie cât timp sunt cetăţeni UE.

"Problema romilor a fost alt subiect discutat în mod deosebit cu comisarul Reding. E o problemă - şi noi , şi domnia sa, şi alte ţări îi dăm atenţie. Concluzia e că ne asumăm responsabilitatea pentru cetăţenii noştri, dar trebuie să avem în vedere lansarea unor soluţii la nivel european pentru că nimeni nu le poate interzice libera circulaţie cât timp sunt cetăţeni ai Uniunii Europene", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Băsescu declara joi, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, că va discuta acest subiect, la Bruxelles, cu comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding.

"Nu voi ezita să abordez în discuţiile cu doamna Reding, care de altfel a şi făcut o propunere, problema minorităţii romă. Doamna Reding a făcut o propunere pentru crearea unui grup de state interesate care să încerce să degaje soluţii la nivel european, teoria noastră veche de acum vreo patru ani, când această problemă devenise iarăşi stringentă, dar de data aceasta în Italia, şi anume să avem o proiecţie a rezolvării problemei minorităţii rome la nivel european; revine pe agendă", a declarat Băsescu.

El a arătat că, dacă în urmă cu patru ani propunerea venită de la Bucureşti nu s-a finalizat cu o politică europeană pentru minoritatea romă, de data aceasta ar putea avea şanse de reuşită deoarece iniţiativa vine şi de la comisarul european şi guvernul Franţei.

Băsescu a evidenţiat că problema romilor din Europa nu se va rezolva peste noapte sau "punându-i în avion", ci prin educaţie în primul rând, precum şi alte şanse de integrare socială.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, miercuri, miniştrilor francezi de Interne şi Afaceri Europene, Manuel Valls şi Bernard Cazeneuve, veniţi în vizită în România, că Bucureştiul nu poate accepta formulări de genul "România e responsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă"


Comentarii

xjbwyyuvxw fp6nk6 kaihlnyofwuq, [url=http://jbcrfzjctkdr.com/]jbcrfzjctkdr[/url], [link=http://vfisjpdvmggp.com/]vfisjpdvmggp[/link], http://pmqmcjwdaaae.com/

29 septembrie 2012 16:11

eba tuta sa il ia naiba pe base

15 septembrie 2012 10:06

hauleu sa-i sustina CaCaReaza voda ca a tzopait la petreceri cu boratii , iar proasta de nevasta-sa a primit daruri de la ei ...de aia ii apara acum ...

15 septembrie 2012 7:29

VALI Noi Romanii nu putem dect vsa ne bucuram din tot sufletul ca am scapat cumva de aceasta plaga....Tiganii din Romania.....sa se spele pe cap cu ei cu tot.....despre integrare..ma indoiesc sincer...pai in primul rand unde ai vazut tigan sa munceasca sa fie ordonat...sau sa fie respectuos....ei stiu doar de frica ,,,de bataie...au alte legi.....lasa sa vada si Europenii astia simandicosi cu cine vor ei ...integhrare.

15 septembrie 2012 6:25

erata Marele nostru avantaj la aderarea la UE a fost si este faptul ca a dus la rasfirarea tiganilor in toate statele Europei si intrarea in Schengen poate ne scapa de toti!

15 septembrie 2012 6:15

GHABI ASTA-I CA-N FILMELE DIN SERIA MISIUNE IMPOSIBILA DUPA GREU DE UCIS O SA VEDEM SI GREU DE INTEGRAT PARTEA A II

14 septembrie 2012 23:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.