Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mult așteptatul iPhone 5 a surprins plăcut prin designul său sofisticat, ecranul performant și greutatea redusă, însă fanii și specialiștii anticipau și sperau la mai mult. În plus, românii nu vor avea parte prea curând nici de tehnologia 4G și nici de Siri în limba română.

Miercuri seară, la San Francisco, sute de jurnalişti au avut ocazia să vadă în premieră noul iPhone, prima generaţie de după despărţirea lui Steve Jobs de compania pe care a fondat-o alături de Steve Wozniack şi Ronald Wayne. iPhone 5 a confirmat aşteptările şi zvonurile: este mai subţire, mai uşor şi are un ecran mai mare.

Totuşi, Apple a păstrat în mânecă şi alţi aşi pe care să-i arunce în lupta din ce în ce mai strânsă pentru supremaţia pe piaţa telefoanelor inteligente. Astfel, tehnologia 4G LTE, procesorul A6 dual core, camera de 8 megapixeli şi un sistem de operare performant au devenit standarde în materie de smartphone-uri. Analiştii de pe piaţa IT&C spun însă că noul telefon de la Apple, deşi vizibil îmbunătăţit, nu a reuşit să şocheze aşa cum s-a întâmplat atunci când a apărut pe piaţă iPhone 4.

Surprize plăcute

Iată câteva plusuri şi minusuri care vor face diferenţa în preferinţele consumatorilor:

Dimensiunea, grosimea şi greutatea. Este cel mai uşor şi mai subţire telefon inteligent creat vreodată de Apple, fiind cu 18% mai subţire decât 4S şi cu 20% mai uşor. Dimensiunile reduse nu sunt sesizabile atunci când telefonul este închis, dar lungimea ecranului (care are acum 4 inchi, faţă de 3,5 inchi modelele anterioare) permite o mai bună vizualizare a informaţiilor. În ciuda faptului că reprezentanţii Apple au afirmat că ar fi cel mai subţire telefon, pe piaţă există deja Motorola Droid RAZR care are o grosime de 7,1 milimetri. De asemenea, Huawei a creat telefoane cu o grosime de 6,7 milimetri, iar ZTE de 6,2 milimetri. E adevărat, restul specificaţiilor tehnice nu le plasează pe acestea în fruntea clasamentului telefoanelor inteligente. Totuşi, de remarcat carcasa metalică, care oferă un aspect sofisticat.
Integral pe AdevărulComentarii

Papa Eu consider că "mult așteptatul iPhone 5" e considerabil mai prost pregatit decât viitorul iPhone 6 pentru competiţia tele-caca-phoanelor "dăştepte" si că e, în comparatie cu iKakaPhone 7 si 8, un adevărat gunoi tehnologic. Mă bazez în asertiunea mea pe faptul că liniile de dezmembrare si reciclare a gunoiului industrial periculos au încheiat deja cu succes pregătirile în vederea includerii în schemă a acestui nou tip de iDejectie "desteaptă". Tin însă să precizez că produsul este totusi infinit mai "smart" decât imbecilii cărora li-se adresează.

14 septembrie 2012 8:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.