Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Carnaval, parade, plimbări cu trăsura, concerte şi teatru în aer liber sunt evenimentele oferite locuitorilor Capitalei în acest weekend.

Bucureştenii sărbătoresc începând de astăzi, timp de trei zile, cea de-a 553-a aniversare de la prima atestare documentară a oraşului. „Zilele Bucureştilor", organizate de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Generale, se vor desfăşura atât în Parcul Herăstrău, cât şi în Centrul Istoric, unde au fost anunţate concerte ale unor artişti cunoscuţi.

Cei care vor merge în weekend în Herăstrău se vor bucura de diverse surprize pregătite de organizatori, cum ar fi plimbări cu trăsura, bătăi cu flori, parade ale costumelor de epocă şi concerte cu muzică pentru toate gusturile. Tot aici se va desfăşura un târg al meşteşugarilor. Sâmbătă, 15 septembrie, va avea loc o paradă a maşinilor de epocă, iar fanfarele îi vor delecta pe participanţii la eveniment.

Strada Franceză din Centrul Istoric va fi gazda galei „Folk you! Florian Pittiş", cel mai mare festival de muzică folk din ţară. Concertele vor avea loc vineri şi sâmbătă - 14 şi 15 septembrie - de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

În Pieţele Constituţiei, 21 Decembrie, Unirii şi George Enescu, precum şi în Parcul Colţea, bucureştenii vor avea parte de spectacole de teatru în aer liber. 20 de trupe din şapte ţări - Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania şi România - se vor reuni în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă „B-FIT în the Street!".

Pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12 va fi organizat, între orele 10.00 şi 12.00, un iarmaroc cu produse realizate de mână şi vintage. Festivaluri de muzică şi concerte vor avea loc şi în celelalte oraşe din ţară.

Integral pe AdevărulComentarii

io care-am votat degeaba... MRU sa-l ia dracu de securist.., limbistul basescian.

14 septembrie 2012 13:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.