Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ieri a fost prima zi de lucru a preşedintelui Senatului, fostul preşedinte interimar Crin Antonescu, dar aceasta a durat doar câteva minute. Întors la serviciu dintr-o vacanţă prelungită în insula Capri, Crin Antonescu n-a avut ce munci. După ce a deschis şedinţa de plen în apluzele ironice ale democrat-liberalilor, Antonescu a fost nevoit să încheie lucrările pentru că singurul microfon funcţional din sală era al lui, anunţă EVENIMENTUL ZILEI.

Şedinţa de plen a Senatului a fost prezidată pentru prima oară în această sesiune de Crin Antonescu. Şi nu doar tehnica l-a trădat pe fostul preşedinte interimar. După recentele lui isprăvi în limba engleză, GÂNDUL  afirmă că acesta a preferat să dialogheze cu membrii delagaţiei Comisiei de la Veneţia în limba română, prin intermediul unui translator, spre deosebire de întâlnirile de la Palatul Cotroceni când prefera să vorbească în limba engleză.

România dă, în aceste zile, un adevărat examen la democraţie. Potrivit ANTENA3, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în aceste zile la Bucureşti, la solicitarea CE, pentru a verifica dacă în Romania se respectă principiile statului de drept.

O procedură similară a vizat Ungaria şi ne apropie de state precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Moldova sau Ucraina, susţine ADEVĂRUL, care mai afirmă că verificările întreprinse de Comisia de la Veneţia echivalează cu plasarea României în categoria a doua din punct de vedere al democraţiei în Europa.


Membrii delegaţiei conduse de Thomas Markert , anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, culeg informaţii de la toate părţile implicate în disputa privind referendumul: CCR, CSM, Preşedinţie, de la fostul interimar Crin Antonescu, de la  premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, de la fostul ministru al Justiţiei, Titus Corlatean, de la UNPR, UDMR şi PDL, dar şi de la  Mona Pivniceru, actualul ministru al Justiţiei.

JURNALUL NAŢIONAL remarcă faptul că în timp ce premierul a susţinut în discuţia cu reprezentanţii Comisiei că statul de drept nu a fost niciodată, în ultimele luni, în pericol în România, preşedintele Traian Băsescu a acuzat Guvernul şi majoritatea parlamentară că au comis un „lanţ de abuzuri“. Pe de altă parte, senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat, citat de COTIDIANUL, că reprezentanţii Comisiei ştiau despre deciziile contradictorii ale Curţii Constituţionale.

Comisia de la Veneţia, explică ADEVĂRUL, este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experţi independenţi în domeniul dreptului constituţional.  Comisia numără 58 de state membre, între care cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.