Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până la arestarea lui Florin Costiniu, un judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie era un Dumnezeu. Nimeni şi nimic nu-l putea atinge.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este singura instanţă abilitată să judece politicienii şi înalţii demnitari ai statului intraţi în coliziune cu legea. Tot Înalta Curte decide dacă sunt bine cheltuiţi banii publici. Ea trebuie să fie garantul statului de drept, al drepturilor civile şi de proprietate, astfel încât nici un cetăţean - cu atât mai puţin, o structură sau instituţie a statului - să nu poată fi mai presus de lege. Nici măcar judecătorii Înaltei Curţi.
De aici vine imensa putere a instanţei supreme. Dar ca să fie exercitată corect, această putere are nevoie ca de aer de posibilitatea cenzurii. Din 1990 şi până în 2010, nici un judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost sancţionat - fie şi administrativ - pentru activitatea sa. O parte dintre ei au înţeles din asta ce a înţeles şi Sorin Ovidiu Vântu. Că statul este slab, incapabil să controleze eficient puterile sau să le separe, că ei sunt imuni în faţa legii şi, implicit, că pot primi mită sau diverse foloase necuvenite, că-şi pot trafica influenţa şi puterea, fără să plătească, administrativ sau penal. Imensa putere deţinută de un judecător al Înaltei Curţi nu este vremelnică, precum cea a judecătorilor Curţii Constituţionale. Aceştia din urmă au mandate de nouă ani, fără drept de prelungire, sunt desemnaţi politic de către Senat, Camera Deputaţilor şi Preşedinţie şi, în consecinţă, au datorii faţă de puterile statului care i-au desemnat. Judecătorii Înaltei Curţi, odată promovaţi în acest corp care ar trebui să fie de elită, părăsesc funcţia doar la pensie.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Costel Domnule NR, "Base", cum zici dumneata, nu are chiar toate puterile in mana. De exemplu sa te faca ceva mai destept!

13 noiembrie 2011 23:58

Prof univ . dr . Aurelian Minculescu Nicoleta mama cum poti tu sa-l compari pe Dumnezeu cu un amarat de muritor ? Ai probleme cu discernamantul fata tatii . Judecata Divina e una iar cea pamanteana e un mizilic . Viata in sine e desertaciune , nu-l compara pe Dumnezeu cu niste amarati de spagari .

12 noiembrie 2011 8:42

NR JUDECATORII INALTEI CURTI SUNT NUMITI TOT POLITIC. DA, DA, EI SUNT NUMITI " LA PROPUNEREA - SANCHI - CSM-ULUI (DE FAPT A MINISTRULUI) SI NUMITI DE FAPT SI DE DREPT DE PRESEDINTE - ADICA DE BASE - CARE A VRUT SI A REUSIT SA PUNA MANA PE TOATE PUTERILE DIN STAT. CE NU-I ASA DOMNILOR ??? IA SA-SI ADUCA AMINTE PRESEDINTELE SI JUDECATORII DE LA SECTIA PENALA A INALTEI CURTI, CARE ESTE MOTIVUL PT.CARE N-AU PUS PE ROL DOSARUL "FLOTA"???? LIPSA DE SPATIU, DA DA , DE SPATIU UNDE SA AIBA LOC INCULPATII SI MARTORII, BLA, BLA, BLA... ASA CA....CAT DESPRE PROFESIONALISMUL JUDECATORILOR NUMITI SUB DINASTIA "BASE" CE SA VA SPUN, LASA DE DORIT. UN GREFIER CU 25 DE ANI VECHIME DE LA FOND LE DA CLASE ACESTORA.CAZUL COSTINIU ESTE FABRICAT TOCMAI PENTRU A LE BAGA PUMNUL IN GURA JUDECATORILOR BUNI PROFESIONAL SI CARE AU COLOANA VERTEBRALA .(VEZI VIORICA COSTINIU, MONA PIVNICERU, S.A.)BAGANDU-L UNDE-I ESTE LOCUL PE CHIOR SI SLEAHTA LUI PORTOCALIO-VERZUIE.

12 noiembrie 2011 5:31

es kill Cine e spalatoreasa asta ? Are idei de Pocreaca !

11 noiembrie 2011 21:28

Lia mda/"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este singura instanţă abilitată să judece politicienii şi înalţii demnitari ai statului intraţi în coliziune cu legea. Tot Înalta Curte decide dacă sunt bine cheltuiţi banii publici. ".. He,he, he ..pai da..madam Savini..sa inteleaga oamenii simpli de ce insista rerteaua rozalie(din care si matale faci parte) sa schimbe,prin mana d-lui Basescu, structura acestei curti. E ultimul bastion al JUSTITIEI .Aici judecatorii inca mai sunt verticali,nu asculta de comenzi si deci trebuie.."reformata". Dupa aceea precis judecatorii vor judeca corect ,cum zici matale..!Adica precum fac si cei de la C.C.....vor primi comenzi pe care nu-si permit sa le refuza!

11 noiembrie 2011 19:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.