Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Plenul Senatului a votat astăzi noua conducere a instituţiei, reprezentanţii PDL acuzând USL că nu a respectat “regulamentul şi Constituţia”. Şedinţa a fost prezidată de senatorul PSD, Petru Filip, preşedintele Senatului, Crin Antonescu fiind în concediu.

“Negocierile au fost unele eşuate, majoritatea nu a respectat nicio prevedere a Regulamentului, Constituţiei, a logicii matematice referitoare la funcţiile care revin partidelor parlamentare. PDL trebuia să primească patru posturi, dar majoritatea şi-a impus matematica proprie, ne-a lăsat doar cele trei posturi”, a spus de la tribună liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu.

Replica a venit din partea social-democratului Ilie Sârbu: “spuneaţi ceva de matematică, îmi cer scuze dacă am greşit, dar matematica am învăţat-o de la dvs în cei trei ani de zile”. Radu Berceanu, propus de PDL pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, l-a criticat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a lipsit de la şedinţa instituţiei.

“Eu am intrat în Parlament de la CPUN, dar este prima dată la Cameră sau la Senat când începe o sesiune fără prezenţa preşedintelui respectivei Camerei. Este un precedent care nu ar trebui să se mai repete, s-a intonat imnul, este un moment solemn. Dacă 22 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, poate ar fi bine ca nici de acum încolo să nu se mai întâmple”, a spus Radu Berceanu. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află în concediu, el urmând să revină în ţară mâine.

Integral în Gândul

Integral pe Gândul