Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mugur Isărescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu conduc în topul încrederii, dar au pierdut teren în perioada crizei politice, potrivit sondajului realizat de IMAS pentru „Adevărul“.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, beneficiază de încrederea a 40,8% din români, potrivit unui sondaj realizat pentru „Adevărul" de IMAS în perioada 9-14 august. Pe locurile următoare se clasează premierul Victor Ponta (PSD) cotat cu 34,7% şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), cu 33,1%.

Dan Diaconescu obţine 19,5% aprecieri pozitive, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este cotat cu 17,4%, preşedintele Traian Băsescu cu 15,4%, iar liderul PDL Vasile Blaga cu 12%. Potrivit datelor strânse de IMAS, scandalul politic din ultimele două luni i-a afectat pe cei mai populari protagonişti ai vieţii publice.

În luna iunie, înainte de suspendare, Mugur Isărescu era cotat cu 41,2% şi încrederea în guvernatorul BNR a continuat să crească, ajungând în iulie la 45%, în ciuda devalorizării leului. În schimb, încrederea în Mugur Isărescu a scăzut în luna august, când guvernatorul BNR i-a criticat pe politicienii care au declanşat operaţiunea de suspendare. Simpla „apropiere" de zona politică pare să fi contribuit la scăderea lui Mugur Isărescu la 40,8%.

Scandalul politic declanşat de USL în 3 iulie a influenţat serios imaginea premierului Victor Ponta, care a pierdut 11% în ultimele două luni de zile. În luna iunie, Ponta era pe primul loc în sondajul IMAS, având 45,8%.

În iulie, încrederea în Ponta a scăzut la 38,1% în condiţiile în care Guvernul a emis mai multe ordonanţe de urgenţă controversate, prin care se modificau regulile referendumului pentru demiterea preşedintelui sau se reduceau atribuţiile Curţii Constituţionale. În august, Ponta a ajuns la 34,7%.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul