Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Nu cunosc să existe astfel de prerogative care să permită două sisteme de legătură. Până una alta, MAE şi în consecinţă şi ambasadele şi personalul diplomatic şi ambasadorii sunt instituţie guvernamentală, funcţionează în cadrul Guvernului, sunt pe baza unui buget aprobat. Nu cunosc să fie un buget aprobat şi aprobat de cine pentru a înfiinţa şi a investi pentru crearea, apropo de partea tehnică şi bugetară"

"Nu putem discuta cu două canale distincte de legătură. Ministerul acesta funcţionează instituţional corect şi în interesul statului român. Acest lucru ar însemna două canale separate de instrucţiuni, de necoordonare ale poziţiilor româneşti şi ar fi nu doar un semnal politic foarte prost în exterior, dar produce prejudicii interesului României ca să fie o singură voce în politica externă"

"Cred cu raţionalitate să depăşim acest moment pe care eu îl percep mai mult ca pe o declaraţie politică de uz intern"

"Nu cred că atâta vreme cât intenţia este de a funcţiona instituţional corect, iar MAE este o instituţie care a funcţionat corect, trebuie să o ferim de bătăliile politice. Nu cred că dacă această instituţie îşi face datoria corect, nu cred că trebuie să recurgem la canale de comunicare separate. Este o chestiune fără precedent şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva"


"Probabil, în cel mai scurt timp voi lua decizia să se instaleze şi la Cotroceni un sistem de comunicaţii direct cu ambasadele, pentru a preveni întâmplări pe care le-am trăit în care mesajul preşedintelui nu se transmite către misiuni diplomatice. Dacă voi constata că se menţine această tendinţă, vom comunica direct. Sper să nu fie cazul, odată cu venirea domnului ministru Corlăţean, dar dacă va fi cazul o voi face fără reţineri"

"Ar fi fără precedent câtă vreme intenţia este de a funcţiona instituţional corect - şi Ministerul Afacerilor Externe este o instituţie care a funcţionat corect şi trebuie să o ferim de bătăliile politice"


Comentarii

Mara Sa nu uite d-L Corlatean ca, totusi Basescu este seful Statului si raspunde de orientarea politica a tarii. Sa-si lasa orgoliul si activitatea de partid deoparte si sa se ocupe de MAE , repr3ezentand interesele Romaniei in lume, nu pe cele ale USL-ului. Nu toti romanii sunt fani USL.

5 septembrie 2012 22:00

Mara Sa nu uite d-L Corlatean ca, totusi Basescu este seful Statului si raspunde de orientarea politica a tarii. Sa-si lasa orgoliul si activitatea de partid deoparte si sa se ocupe de MAE , repr3ezentand interesele Romaniei in lume, nu pe cele ale USL-ului. Nu toti romanii sunt fani USL.

5 septembrie 2012 22:00

Colaborare Politica externa intra in sarcina presedintelui , asta inseamna ca trebuie sa existe o relatie institutionala corecta intre presedentie si MAE. Politica externa trebuie sa fie aceeasi la presedinte si la MAE. Trebuie date aceasi mesaje in exteriorul tarii. In timpul lui Marga acest lucru nu a fost functionabil. Sa fie lasate interesle de partid si sa fie prioritare interesele Romaniei .Eu cred ca Titus Corlateanu a inteles acest lucru si ca treburile vor merge bine , in conformitate cu interesele romanilor.

5 septembrie 2012 13:07

sorin Cum basescu a cam ramas fara jucarii, vrea jucaria lui personala:ambasadele. avand in vedere mesajul mitocanesc si total nepotrivit adresat ambasadorilor ieri, e mult mai bine ca mesajele lui sa nu ajunga la ambasadori. sa-si faca ambasadele lui, cu sponsori casuneanu, udrea si sa se joace de-a diplomatul.

5 septembrie 2012 12:47

hihihi Corlatene, a functionat "corect" mai ales sub tovarasul margarina, sau cum l-o fi chemand, ca avea vreo 3-4 nume de om(?) de doi bani. Sau ai uitat de cestiunea cu "reprezentatia" externa a poantei umane xeroxate care s-a infipt sa arate in UE ca nu face doi bani?

5 septembrie 2012 11:11

un donator Daca vrea Base sa isi faca retea de transmisiuni din profitul de la nunta sa isi faca

5 septembrie 2012 10:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.