Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prestaţia lui Crin Antonescu sporeşte nemulţumirile în interiorul PNL. Deşi este preşedinte al Senatului, preşedintele PNL a lipsit, ieri, de la deschiderea sesiunii parlamentare, preferînd să-şi petreacă în continuare concediul pe care şi l-a luat după expirarea scurtului interimat de la Palatul Cotroceni.

Un Antonescu total absent, ceea ce, afirmă NAŢIONAL, dă de înţeles că, după interimatul prezidential, liderului PNL nu mai este interesat nici de Palatul Parlamentului, chiar dacă este a doua cladire din lume ca mărime.

Radu Berceanu, propus de PDL pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, l-a criticat dur pe preşedintele Senatului, anunţă GÂNDUL. „Eu am intrat în Parlament de la CPUN, dar este prima dată la Cameră sau la Senat când începe o sesiune fără prezenţa preşedintelui respectivei Camerei. Este un precedent care nu ar trebui să se mai repete, s-a intonat imnul, este un moment solemn. Dacă 22 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, poate ar fi bine ca nici de acum încolo să nu se mai întâmple“, a spus Radu Berceanu.

 Preşedintele Senatului, potrivit  COTIDIANUL, a semnat, marţi, o decizie, publicată în Monitorul Oficial, potrivit căreia, în perioada 4-5 septembrie 2012, conducerea Senatului va fi asigurată de către senatorul Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului.

Deşi se consideră că preşedintele PNL va fi candidatul USL pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, lideri din interiorul USL nu mai sunt atât de siguri de această variantă. Fostul ministru de Interne Ioan Rus (PSD), citat de MEDIAFAX, a invocat posibilitatea ca PSD să aibă un candidat propriu la proximele alegeri prezidenţiale. El l-a criticat dur pe Crin Antonescu, precizând că „oamenii nu votează clovni“.

Fostul ministru şi preşedintele PNL au avut mai multe ciocniri în perioada de după referendum, aminteşte EVENIMENTUL ZILEI. Rus l-a acuzat pe Antonescu că l-a presat să modifice numărul cetăţenilor români cu drept de vot, iar liderul liberal l-a făcut mincinos. „Liderul PNL-ului m-a făcut mincinos şi asta nu-i permit, poate să fie mama PNL-ului“, a replicat tăios Ioan Rus.

Dar preşedintele PNL nu este atacat doar din afara partidului.  Prestaţia lui Crin Antonescu sporeşte nemulţumirile şi în interiorul propriului partid. Partizanii lui Călin Popescu Tăriceanu şi cei ai lui Ludovic Orban strâng rândurile în unele filiale PNL din Ardeal, încurajaţi fiind şi de ecourile eşecului USL la referendumul pentru demiterea şefului statului, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Şi asta cu atât mai mult cu cât ei văd că şansele de a obţine o victorie la scor la alegerile parlamentare sunt tot mai îndepărtate.

Ultimele sondaje de opinie confirmă trendul descrescător pe care Crin Antonescu şi Victor Ponta, dar şi USL-ul le au în intenţiile de vot ale românilor. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru ADEVĂRUL, Victor Ponta şi Crin Antonescu conduc, în continuare, în topul încrederii, dar au pierdut teren în perioada crizei politice. Scandalul politic declanşat de USL în 3 iulie a influenţat serios  imaginea premierului Victor Ponta, care a pierdut 11% în ultimele două luni de zile. În luna iunie, Ponta era pe primul loc în sondajul IMAS, având 45,8%. În iulie, încrederea în Ponta a scăzut la 38,1% iar în august a ajuns la 34,7%.

Şi liderul PNL, cotat în iunie cu 36,7%, a ajuns în iulie la 37,3% dar a scăzut în august la 33,1%. Iar scăderea liderilor PSD şi PNL vine la pachet cu scăderea USL, alianţa pe care o conduc. Câştigarea alegerilor locale din luna iunie a însemnat pentru USL obţinerea celui mai bun scor de la înfiinţare  66,6%. Apoi, încercarea nereuşită de demitere a preşedintelui Traian Băsescu a afectat drastic procentele electorale ale USL. Alianţa aflată la guvernare a coborât în iulie la 61,4%, iar în august a ajuns la 57,1%.