Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

CFR Cluj s-a calificat după ce a învins fo FC Basel cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seară, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu", în manşa a doua a play-off-ului.CFR va evolua pentru a treia oară în grupele competiţiei (în primele două dăţi calificată direct), graţie unui succes adus de atacantul Pantelis Kapetanos (20), cu capul, din centrarea lui Diogo Valente. Totuşi, un moment psihologic s-a consumat în min. 43, când Al. Frei a ratat un penalty. În prima manşă, CFR câştigase cu 2-1 la Basel.

La precedentele două participări, CFR Cluj a reuşit de fiecare dată patru puncte (2008, 2010).

CFR a început destul de bine meciul şi a avut prima mare ocazie de gol, în min. 6, prin Mureşan, care a tras din lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar Sommer a respins. Oaspeţii au replicat la scurt timp, dar Al. Frei (8) trimis peste poartă. Clujenii au mai avut o situaţie notabilă în min. 10, când Sommer a fost atent la reluarea lui Sougou. Campioana României a deschis scorul în min. 20, la capătul unei contre tăioase, Kapetanos marcând cu capul în urma centrării lui Diogo Valente. CFR a anihilat încercările elveţienilor, care au avut o posesie mai bună ­(33%-67% la pauză), dar portarul Felguei­ras a comis o eroare în min. 43, când l-a agăţat în careu pe Streller, deşi acesta nu mai avea soluţii în faza respectivă. CFR a avut noroc, „veteranul" Alexander Frei ratând penalty-ul acordat de arbitrul italian Gianluca Rocchi (şut peste poartă).

Echipa lui Andone a finalizat câteva acţiuni în debutul reprizei secunde, chiar dacă Basel a fost în continuare echipa care a dominat. Sougou a trimis două şuturi, unul alături (46), iar altul fără probleme pentru Sommer (52), iar Diogo Valente a tras şi el alături (55).

Bakary Sare s-a accidentat grav în min. 50 şi întregeşte lista indisponibililor de durată ai clujenilor, Ronny, Deac şi Vass. FC Basel a presat în continuare şi avut o şansă bună de egalare în min. 62, când F. Frei a tras tare de la circa 22 de metri, dar Felgueiras a fost atent şi a prins. Au urmat două contre foarte periculoase ale clujenilor, dar Sommer a apărat şuturile bune ale lui Ivo Pinto (65) şi Modou Sougou (71).

Felgueiras a fost nevoit să acorde corner la şutul puternic al lui Cabral (81), după care mingea expediată de Streller a fost respinsă de Cadu. Basel a lăsat garda jos, iar Rui Pedro a ratat golul în min. 86, când a trimis slab cu capul din doar 6 metri, la centrarea lui Sougou. Felgueiras a salvat victoria (90+2) când l-a blocat pe Zoua, iar apoi Bastos a tratat cu superficialitate o contră supranumerică şi Sommer a reţinut în doi timpi (90+3).

Campioana României a câştigat şi s-a calificat în grupe după un joc inteligent, pragmatic, în care Basel a avut o posesie covârşitoare, de 65%, dar sterilă.

CFR s-a mai confruntat cu Basel în ediţia 2010-2011 a grupelor Ligii Campionilor, câştigând cu 2-1 în Gruia şi pierzând cu 0-1 la Basel. În ediţia trecută a competiţiei, FC Basel a câştigat ambele meciuri cu Oţelul Galaţi, 2-1 în Elveţia şi 3-2 la Bucureşti.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.