Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Congresul socialiştilor europeni nu se mai ţine la Bucureşti. Explicaţia oficială este că PSD ar fi cerut acest lucru, numai că voci dinspre Bruxelles pun decizia pe seama problemelor de imagine ale premierului Victor Ponta.

„Legitimitatea îndoielnică a premierului Victor Ponta" i-a determinat pe socialiştii europeni să decidă mutarea congresului Partidului Socialiştilor Europeni de la Bucureşti, potrivit unor surse citate de site-ul Euractiv.com. Stabilit pentru sfârşitul lunii septembrie, congresul ar urma să fie organizat la Bruxelles, potrivit unor surse din Partidul Socialist European. „Aceleaşi surse au mai spus că numai doi lideri dintre partidele afiliate la PES ar fi confirmat participarea la Bucureşti, ceilalţi ar respinge mai degrabă ideea de a fi întâmpinaţi şi găzduiţi de Ponta, care a suferit o serie de lovituri de imagine de când a preluat fotoliul de prim-ministru, în primăvară", scrie Euractiv.com.

Ponta, în august 2012: Evenimentul ar fi fost „umbrit"

Informaţia, apărută în dimineaţa zilei de ieri, a fost confirmată, indirect, de Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD. „Nu cred că pe fondul evenimentelor din România, ci practic e mai comod să se reunească la Bruxelles, este o chestiune de opţiune", a spus Ion Iliescu, adăugând că nu se află însă în miezul discuţiilor. Şi într-adevăr, nu se afla, pentru că, la scurt timp, a apărut informaţia că PSD ar fi cerut, de fapt, amânarea sau mutarea, şi nu PSE. „Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această (n.r. - ieri) dimineaţă de către preşedintele PSD, Victor Ponta", a declarat, pentru Mediafax, Hannes Swoboda, liderul Grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D).

Motivul cererii neaşteptate a PSD: Ponta ar fi spus că evenimentul ar fi „umbrit" de luptele politice interne. Subiectul suspendării preşedintelui Traian Băsescu a fost însă deja tranşat, acesta s-a întors la Cotroceni şi la sfârşitul lunii septembrie vor fi trecut 30 de zile de la finalul disputelor politice.

Ponta, în noiembrie 2011: „Un semn de sprijin pentru PSD"

Venirea la Bucureşti a celor mai de seamă membri ai familiei socialiste europene ar fi fost interpretată ca un vot de încredere pentru PSD-şti. Lucru pe care îl recunoştea şi Victor Ponta în toamna anului trecut, când Convenţia Partidului Socialiştilor Europeni a votat ca viitorul congres să aibă loc la Bucureşti. Ponta spunea atunci că decizia PES este un semn de sprijin pentru PSD, în apropierea alegerilor parlamentare din toamna lui 2012.

Liviu Dragnea: „Şi pe mine m-a surprins"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost luat prin surprindere de această decizie. „Nici eu nu ştiam, preşedintele Ponta a decis, dar n-a avut o consultare în partid. Poate e un lucru bun, cu atâta dispută politică congresul ar fi fost umbrit", a spus Dragnea pentru RL. Întrebat la ce dispute se referă, având în vedere că scena politică din România nu mai este atât de efervescentă şi poate va fi şi mai liniştită la sfârşitul lunii septembrie, Dragnea a spus că întotdeauna există această speranţă, dar „niciodată nu se ştie". Şi vicepreşedintele PSD Dan Şova a rămas mirat de ştirile pe care le-a citit ieri dimineaţă despre o eventuală mutare a congresului. „Acest eveniment este foarte important pentru noi. Din câte ştiu, se ţine la Bucureşti, dar sunt în delegaţie, nu sunt foarte informat", a spus Şova, pentru RL.

Integral pe România LiberăComentarii

Solutie pentru Congresul FSN/USL Nu-i nimic,mutati Congresul la mamaia lui Mazare si hasoti-culturistul,mai faceti o schema de vot cu muierile de pe plaja,,carnavale si alte dansuri,votati pe acolo sa iasa bine(se ocupa de asta dragnea,sova si iliescu-stiu ei cum)si iaca,nu fac socialistii europei ce vor ei cu romanii!!CICA N-AM STIT CA NU MAI VOR LA NOI...Ce mai stiti voi ?

31 august 2012 10:13

remus Raul Romaniei ,nu se chiama Basescu, ci USL

31 august 2012 9:04

nea ion ponta a stat capra si l-au facut posta socialistii lui cu mutarea congresului.....si ca recunoastere ca e o mica curva politica l-au facut vicepresedinte, ca doar s-au simtit bine impreuna.

31 august 2012 8:52

logica alegatorului nu conteaza ce s-a votat la referendum, in decembrie vom merge cu factura in mana la vot, atunci sigur vom sti unde punem stampila

31 august 2012 8:22

je legitimitate indoielnica ?de aia l-au ales vicepresedinte al internationalei socialiste pe ponta ? asta n-a mai prevazut mintea creata care scrie in numele idiotilor ...

31 august 2012 8:10

hai sa facem un pic de analiza...(inclusiv pentru postacii de serviciu cu micu si berea) toata presa zice: 7,4mil de romani au fost la vot si au decis...ce cacat au decis?...90/%impotriva lui bashinescu..de acord..10/% nu au vrut.....DAR domnilor din mass-media si mancatori de rahat manipulati.7,4mil de romani participanti la vot cu minus 10/%,nu inseamnba ca au fost la vot 19 mil!?!? daca faceti socoteala,nu iese cu nimik justificata aceasta mahala......am ajuns in faza in care nu ne maiu batem ca chiorii ca in final voi sa fiti invingatori......19(18)mil - 7,4mil=11,6(10,6)mil de romani care nu au fost de acord , shi pe care voi continuati sa-i umiliti(sa ne umiliti) pentru ca vrea muschiul vostru de COMUNISTI DE MANA A 7A(cu scoala pe care ati facut-o mie scarba)......dar cand mai vine si CEL CARE TREBUIA SA TACA....atunci domnilor din acest site de cacat....tenta politica e una...dar umilirea a 11(12)mil de romani care nu au fost de acord nu poate sa mearga la nesfarsit!...dar din cei7,4mil care nu au fost de acord,toti au fost pentru psd?...sau au fost rezultatul unei nemultumiri sociale--SARACIE(preluata din '90),shi de aici a-ti tras concluzia,ca toti votantii sunt cu psd?....gandire proasta si umilitoaRE PENTRU,cca11mil de romani,pe spinarea caror vorbiti si trageti concluzii,dar si pe spinarea celor care au fost la vot,au votat DA shi care nu sunt de acord cu smecherii de mana a 2 a(citez I.RUSU)...SUNTETI UN SITE DE RAHAT, DE CACAT IN CARE ORICE INCULT ISI JOACA ROLUL DE MARE ANALIST pulitic....ZABALOSILOR!....VINE MICUL SI BEREA IN NOIEMBRIE,CA IN DECEMBRIE VA CACATI CUIE SI FACTURILE VI LKE PLATESTE......................BECALI

31 august 2012 1:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.