Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un incendiu violent a distrus zeci de hectare de vegetaţie alpină pe versantul Creasta Cocoşului (1.428 metri altitudine) din Munţii Gutâi. Incendiul s-a declanşat în urmă cu 24 de ore şi a cuprins o parte din pajiştea alpină a versantului până în apropierea pădurii.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, focul a putut fi văzut de la mare distanţă.

Potrivit dispeceratului ISU Maramureş, echipe de pompieri militari ajutaţi de voluntari şi silvicultori au urcat din nou pe munte, duminică dimineaţă, pentru a opri extinderea focului spre alte zone împădurite.

Un localnic din satul Mara, stabilit în Bucureşti, a renunţat la o partidă de vânătoare şi împreună cu 10 prieteni a dat o mână se ajutor pompierilor. De asemenea, doi cetăţeni din municipiul Baia Mare au venit în sprijinul pompierilor cu două autovehicule de teren.

Toate operaţiunile de stingere a incendiului pe versantul Creasta Cocoşului sunt coordonate de lt. col. Ioniţă Sârb, prim-adjunctul ISU Maramureş.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.