Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul Sibiului a anunţat că va consfinţi o premieră în România. Va fi primul primar care se va da în judecată pe el însuşi. Motivul este raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul fiscal 2010, care spune că angajaţii trebuie să restituie aproape 1 milion de euro, încasaţi ca drept salarial special în anul trecut. În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 1000 de persoane.

Iohannis spune că motivul este decizia de imputare a a unor drepturi salariale pe care Curtea de Conturi Sibiu le consideră a fi ilegal acordate în anul 2010, la aproape 1.000 de angajaţi ai primăriei. „Am de înapoiat 9.900 de lei. Şi eu m-am autoimputat. Sună caraghios, dat asta este, mi-am dat decizie de autoimputare. Nu toată lumea a primit aceeaşi sumă. Eu trebuie să plătesc mai mult decât muncitorul nostru din clădire. O să mă dau în judecată pentru că nu o sa restitui banii de bună voie” a spus Iohannis.

Reamintim că raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul fiscal 2010 a stârnit rumoare în aceste zile, instituţia primăriei şi la serviciile subordonate acesteia. Angajaţii trebuie să restituie aproape 1 milion de euro, încasaţi ca drept salarial special în anul trecut. În situaţia de a aduce bani de acasă sunt aproximativ 1000 de persoane, care au încasat în medie câte 500 de lei lunar, ceea ce înseamnă că fiecare trebuie să restituie cel puţin 6.000 de lei.
Integral pe Adevărul