Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cota de popularitate a preşedintelui rus Vladimir Putin este în scădere, dar depăşteşte totuşi 60 la sută, potrivit unui sondaj al institutului independent Centrul Levada, publicat vineri de cotidianul Kommersant, relatează AFP, citată de Mediafax.

Majoritatea persoanelor intervievate continuă să-l susţină pe Vladimir Putin, dar cota sa de popularitate (63 la sută) a scăzut cu patru puncte procentuale într-o lună, potivit acestui studiu realizat în perioada 17-21 august pe un eşantion de 1.601 de persoane în 130 de localităţi din Rusia.

În iulie, 67 la sută dintre persoanele intervievate spuneau că-l aprobă pe Putin.

"Efectul campaniei electorale a trecut, la fel şi speranţele pentru un viitor mai bun legate de acest fel de campanie", explică directorul adjunct al Centrului Levada, Aleksei Grajdankin, citat de cotidian.

Această scădere a popularităţii arată că "poporul este obosit" de Putin, revenit la Kremlin în mai după două mandate prezidenţiale consecutive în perioada 2000-2008 şi unul de premier, a declarat pentru Kommersant analistul Mihail Vinogradov de la Fundaţia de Politică din Sankt- Petersburg.

La rândul său, partidul aflat la putere, Rusia Unită, a minimalizat impactul acestei scăderi: "Niciun conducător în Europa sau Statele Unite nu pot să se laude cu o cotă de popularitate similară" lui Vladimir Putin, a subliniat un oficial de rang înalt din Rusia Unită, Andrei Isaev, citat de Kommersant.

Integral pe România LiberăComentarii

Gioconda: Urrraaaaaa, Traiasca PUTIN!..... De asa un Presedinte avem si noi maaare, maaaaaaaarreeee nevoie!.....

24 august 2012 14:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.