Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie a casei Artmark va aduce, în premieră în România, o selecţie de obiecte de artă decorativă şi alte artefacte care au legătură cu estetica şi simbolismul celor trei nobile pasiuni, pe 17 noiembrie, în Capitală, informează un comunicat.
Artmark organizează pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton, Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie şi Licitaţia de Alb-Negru, dedicată graficii româneşti de autor.

Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie este primul eveniment Artmark dedicat celor trei mari şi aristocratice pasiuni. Majoritatea dintre cele peste 90 de loturi au preţuri până în 250 de euro, iar valoarea lor estimativă totală este de aproximativ 60.000 euro. Printre piesele centrale scoase la vânzare se numără instrumentele de navigaţie, accesoriile tehnice legate de aceste preocupări, dar şi trofeele şi medaliile care le încununează. Licitaţia impresionează şi printr-o colecţie interesantă şi variată de bijuterii din aur cuprinzând insigne, broşe, butoni etc.

Una dintre vedetele acestei licitaţii este un antic cabinet de vânătoare iberic decorat cu rafinate motive cavalereşti şi de vânătoare. Funcţia sa practică este desăvârşită prin valoarea estetică, subliniată de detaliile din fildeş şi cele decorative. Cabinetul, care ascunde şi două sertare secrete, va putea fi adjudecat pentru o sumă estimativă de 4.000-6.000 de euro.

Se mai remarcă printre obiecte o cupă din argint Seau-a-bouteille Secession decorată cu motive hipice. Vasul, de provenienţă central-europeană, va intra în licitaţie cu o valoare estimativă cuprinsă între 1.400 şi 2.400 de euro.
Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.