Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că partidul din care face parte va ataca la Curtea Constituţională a României Legea arhivelor, pentru că aceasta "va duce la nişte consecinţe deosebit de grave dacă nu va fi stopată".

"Potrivit acestei legi, arhivele naţionale vor trebui să predea documentele din registrele confesionale cultelor religioase. În această situaţie, cetăţenii care vor să aibă unele revendicări, care caută documentele personale, nu vor mai avea acces la ele, nu se vor mai putea adresa instanţelor pentru anumite moşteniri iar acest aspect va conduce la dezintegrarea şi chiar dispariţia fondului arhivistic naţional, constituit cu cea mai mare parte din documentele create anterior anului 1971", a declarat Vasilescu.

Ea a adăugat că episcopatele care sunt organizaţii private, nefiind abilitate de lege să elibereze copii şi extrase cu valoare juridică de pe aceste acte, vor pune cetăţenii în imposibilitatea de a obţine documente ce produc efecte juridice.
Integral pe Agerpres