Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat că unii oamenii politici, prin declaraţiile lor publice, au instigat populaţia împotriva procurorilor în contextul anchetelor ca urmare a plângerilor penale legate de referendumul din 29 iulie, scrie Mediafax."Nu mi s-a părut firesc să spui că să-i ferească Dumnezeu pe procurori când vor veni oamenii peste ei. De ce? Pentru că îşi fac treaba? Pentru că avem plângeri şi suntem obligaţi, potrivit legii, să investigăm?", a mai spus Kovesi, într-un interviu difuzat miercuri de Realitatea TV.

Potrivit Codruţei Kovesi, astfel de declaraţii au reprezentat o presiune gravă asupra activităţii procurorilor.

Totodată, Kovesi s-a declarat îngrijorată de faptul că persoane cu funcţii importante în stat "atacă în mod constant procurorii şi activitatea acestora". "Pentru cei care au uitat, ţin să le reamintesc că procurorii sunt independenţi. (...) Aceste anchete îşi vor urma cursul", a mai spus Codruţa Kovesi.

Procurorul general a făcut referire şi la premierul Victor Ponta, afirmând că acesta, în calitate de interimar la şefia Ministerului Justiţiei, putea să se informeze, potrivit legii, despre activitatea parchetelor. "Sunt surprinsă că nu a făcut acest lucru în momentul în care au apărut în spaţiul public astfel de declaraţii", a spus Kovesi, care a adăugat că nu o impresionează declaraţiile oamenilor politici şi că procurorii "îşi fac treaba".

Tot referitor la anchetele privind referendumul, Kovesi a declarat, în acelaşi interviu, că procurorii nu au făcut niciun abuz, majoritatea audierilor desfăşurându-se la Parchet sau la secţiile de Poliţie, cu excepţia cazurilor în care s-a mers la domiciliul celor bolnavi.

Procurorul general a precizat că anchetele au scos la iveală că pe listele electorale se află şi CNP-uri inexistente. De asemenea, a spus Kovesi, sunt foarte multe persoane care nu îşi recunosc semnătura şi care nu recunosc că au votat, iar altele apar pe mai multe liste.

Procurorul general a declarat anterior, tot miercuri, că din cele peste 500 de plângeri privind referendumul, mai mult de jumătate privesc împiedicarea votului sau mita electrală, precizând că a anunţat de la începutul anului că "statistica Parchetului va expoda" în cazul dosarelor privind infracţiuni la vot.

Integral pe România LiberăComentarii

Ungureanu Gelu-Florin Este extrem de grav ca o persoana care NU a facut NIMIC pentru combaterea coruptiei in randul propriilor subordonati vreme de atatia ani, a ajuns Inalt Reprezentant al UE! Dar atat timp cat suntem singurul STAT cu judecator suspendat la CEDO pentru CORUPTIE "FAMILIALA" nimic nu trebuie sa ne mai mire.... Extrem de grav....NO COMMENT!

19 octombrie 2012 14:24

Bai sula de Kovesi, in 2009 de ce n-ati trimis procurorii la Paris unde s-a votat pe banda rulanta?!... Atunci a fost in regula, ca voturile au contat pentru voi...scursuri basite Si cica n-ai nici o treaba cu politica...

23 august 2012 9:51

v In 2009 am reclamat la procurorul general ca un prim procuror de Giurgiu nu respecta in ordonanta lui dreptul meu de proprietate stabilit prin acte si printr-o sentinta definitiva si irevocabila precum si 3 legi [18,245 si 213] din care am dat citate. Nu am fost intrebat macar de ce reclam ditamai procurorul si reclamatia a fost trimisa exact aceluiasi procuror ,,spre competenta rezolvare''. Nu am fost chemat nici de acel procuror care si-a dat in judecata parchetul in numele meu [pentru ca reclamasem prefectul si primarul PDL!!! In final am fost amendat si pedelacii nu au patit nimic. Asta este dreptatea baschetbalistei care joaca cu mingii numai portocalii .

23 august 2012 8:53

unul dintre cei 7,4 milioane care au dat lovitura de stat ...asa , sa va fie frica haimanalelor ...haita de gunoaie securiste ...ce crezi fa ,damblagito , ca ai sa stai o viata la coaiele lui basescu ?ai grija pe unde umbli ca suntem multi ...

23 august 2012 8:39

unu din cei 7.5 milioane sintem o adunatura de natarai pe care oricine o duce de nas cum vrea, care se vinde pentru un mic si-i bere, fara sa gindeasca(datorita incapacitatii mintale mioritice) ca miine iar ni se face foame, si cind miine e a doua zi dupa vot incercam sa mai luam un mic si-o bere de la opozitie, si d-aia toti ne trateaza de natarai, abrutiti, si oligofreni...ar trebui sa nu avem drept de vot ca numai prostii facem cu el

23 august 2012 0:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.