Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Frontul israelian este pregătit cum nu a mai fost vreodată", a declarat fostul ministru al Apărării Pasive a Israelului şi a evocat în media o ofensivă a statului evreu care s-ar derula pe parcursul unei luni.

Potrivit presei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu ar intenţiona să atace siturile nucleare iraniene - care ameninţă Israelul - până în noiem­brie, adică înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Corriere della Sera a publicat detaliile planului secret al Israelului privind un atac contra Iranului, dezvăluite de Richard Silverstein, un israeliano-american al cărui site este supranumit WikiLeaks al Israelului. El a publicat un extras al documentului oficial secret care provine de la cabinetul pentru securitate, unde se iau deciziile vitale pentru ţară.Va fi un atac coordonat cu un atac cibernetic „fără precedent" care va face KO în câteva minute internetul, telefoanele, radioul, TV, comunicaţiile prin satelit, conexiunile de fibră optică a tuturor edificiilor strategice iraniene. Obiectivul este de a lipsi regimul de la Teheran de orice ştire despre ce se întâmplă în ţară.

Potrivit documentului, prima fază prevede utilizarea tehnologiei sofisticate pentru a scoate din funcţiune infrastructura Iranului şi bazele subterane de rachete de la Khorramabad şi Ispahan. Apoi vor fi paralizate centralele electrice prin scurt circuite provocate de muniţie din fibre de carbon, mai subţiri decât un fir de păr, care vor face inoperabile transformatoarele. În a doua fază, zeci de rachete balistice, capabile să acopere o distanţă de 300 km, vor fi lansate asupra solului iranian de pe submarine israeliene, poziţionate în vecinătatea Golfului Persic. Rachete proiectate să penetreze în profunzime.

Informaţii aflate în posesia israelienilor relevă existenţa de centrale nucleare subterane, ca cea de la Fardu, în apropierea oraşului Qom, unde este dificil să se ajungă doar cu un bombardament simplu. A treia fază prevede alte rachete, de această dată de croazieră, care vor fi lansate pentru a face KO sistemele de comandă şi control, de cercetare şi dezvoltare şi ale rezidenţelor persoanelor implicate în planul de îmbogăţire a uraniului. Imediat după aceea, satelitul israelian de recunoaştere TecSarva trece deasupra Iranului pentru a evalua daunele suferite de aceste obiective.

Informaţiile vor fi transferate avioanelor în zbor spre Teheran, aparate cu tehnologie încă necunoscută marelui public, inclusiv aliatului american, „invizibile pentru radare", care vor fi trimise în Iran pentru a termina treaba.

„Vor lovi un număr restrâns de obiective care au nevoie de asalturi ulterioare pentru a fi distruse definitiv. Obiectivul clar este de a spulbera orice posibilitate de dezvoltare nucleară a regimului islamic. Şi pentru a evita o contraofensivă iraniană în teritoriul israelian de a distruge instalaţiile de lansare a rachetelor.

Deocamdată, guvernul lui Netanyahu este în minoritate în cadrul cabinetului pentru securitate, iar SUA îşi afirmă încă refuzul de a aproba un atac antiiranian.

Integral pe România LiberăComentarii

Mariana Vedeti ce inseamna inconstieta conducatorilor israelieni? La o amenintare se raspunde cu alta amenintare si asa se escaladeaza conflictul. Evreii, in special cei de origine khazara sunt agresivi si vor sa domine lumea punandu-se si pe ei in pericol , pentru ca restul lumii nu vrea un conflict exins in orient. Daca Israelul trage SUA intru-un coflict se vor regrupa si alte state impotriva lor cum sunt China, Rusia si India care cumpara petrol iranian si va iesi un mare conflict.

27 decembrie 2012 20:21

bb dk dupa care vor fi atacete toate ambasadele evreiesti si SUA dIn toata Europa dupa care va urma expluzarea tuturor evreilor din Eu atacarea afacerilor evreiesti si SUA isi va pierde pozitia de lider mondial dupa care biblia si coranul vor fi scoase in afara legii

17 august 2012 8:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.