Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parchetul General a deschis 528 de dosare penale privind posibile fraude electorale comise la referendumul din 29 iulie, cele mai multe fiind în judeţe din Oltenia şi Moldova, unde au fost înregistrate prezenţe record, de multe ori de peste sută la sută.

Dintre cele 528 de dosare penale deschise până acum de Parchet, 17 cauze au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale, scriu jurnaliştii de la gandul.info, citaţi de Mediafax.

Potrivit documentelor transmise de Parchet, cele mai multe dosare nu privesc votul multiplu, ci infracţiuni legate de falsificarea votului, cum ar fi introducerea de buletine de vot gata ştampilate în urne, mita electorală, împiedicarea liberului exerciţiu al votului.

Parchetul a realizat o centralizare a dosarelor deschise în urma sesizărilor sau autosesizărilor privind fraudele electorale înregistrate la referendumul din 29 iulie.

Mare parte din dosare sunt realizate de procurorii Parchetului instanţei supreme, iar câteva cauze sunt investigate de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cele mai multe dosare penale au fost deschise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova - 34 de cauze, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte - 29, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani - 22, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria - 21, Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti - 18, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa - 16, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi - 12, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci - 11, Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari - câte 10 dosare.


Comentarii

mircea batrinu sa fie anchetati cei care de 20 de ani formeaza autoritatea electorala, institutie ce ar fi trebuit sa se ocupe intre doua campanii de tot ce s-a facut la alegeri: verificare liste , costatare fraude, ...etc

16 august 2012 14:26

@republica mazare si...voturile! Minciuni cu masinile blocate in Constanta. Politia blocheaza si masine de Constanta. Nu mai bateti campii pe aici.

16 august 2012 13:03

alegator Alo, parchetule, dar in 2008 si 2009 de ce nu ai dat curs reclamatiilor de frauda? Numai la alegerile din 2009 ai avut cateva mii de reclamatii de frauda. Atunci unde erati doamna Kovesi? Unde erati domnule Iacob? A.... scuze, dumneavoastra erati ocupat la cazul Elodia.

16 august 2012 10:23

neutr onu PESTELE de la cap se impute!NU cred ca cineva va fi condamnat!are grija,un valoros procuror ,d-l,copylotru,seful celui mai curat gubern din toante timpurilii!!!cei 7400000,care daca, au fost 5732666 de vo(M)tanti!!!

16 august 2012 9:33

republica mazare si...voturile! m-am intors dintr-o scurta calatorie in Republica Mazare, statiunea RRomales-Mamaia! Sa traiasca Basescu ca ne-a dat si Rusaliile si ziua de ieri libera... In primul rand am observat cum Politia comunitara(militia lui mazare) bloca rotile NUMAI masinilor (low cost) care nu erau de Constanta... ciudat cum mertzanele de CT behaiau la soare oriunde chiar in dreptul semnului de staionare interzisa (apropo nici BMW -urile de alte judete nu primeau blocaj)! In alta ordine de idei coloratii de la mazare se laudau in gura mare cum l-au facut ei pe Basescu, prin copierea CNP-urilor de la turistii aflati in hoteluri, tot acolo unde au existat si sectii de votare (pt prima data in niste locatii de afaceri particulare!!!)..deci nu inteleg dece Parchetul nu ancheteaza daca turistii chiar au votat sau nu??????

16 august 2012 9:25

un roman Nu s-au furat voturi acum lumea e nemultumita trebuie sa se inteleaga. Chiar daca s-ar mai vota odata cei care au votat prima data si acum vor merge. S-a furat masiv in 2009 cind a fost ales Basescu a furat PDL -ul dar nimeni nu s-a sesizat. Umbla degeaba procurorii s-a votat corect chiar foarte corect.

16 august 2012 9:12

citizen Nu poti introduce mai multe buletine decat numarul celor care au votat la o sectie. Astia ne cred prosti. Sa faca niste cercetari mai serioase ca de circ suntem satui.

16 august 2012 8:49

NECULAI SA FIE TUNSI ZERO SI ARATATI LA TELEVIZOR TOTI VOTANTII LA 2 MIINI CA SA-I CUNOASCA TOATA POPULATIA SI SA SE FEREASCA PE VIITOR DE EI...

16 august 2012 8:43

Stranepotul lui Vlad dracul -nicu Cine mama dracului i-a pus sa voteze de mai multe ori ???,sa fie bagati in dube si batuti la talpi cu bastonul de cauciuc pana spun tot,dupa aia sa li se ia uleiul si galeata si sa fie donate la copii orfani de prin orfelinate iar lor sa li se stabileasca domiciul fortat in DELTA si interdictie la vot 7 ani ,asa sa se invete minte si sa stie pe viitor ca nu e de joaca cu alegeriile..??/

16 august 2012 8:39

vasule @ Bai ,asta este justitia pe care toate vocile interne si externe,doresc sa-i dea independenta? Dar este populata de OAMENI,si oamenii ,tineri,impertinenti ,cu studii la Spiru Haret,superficiali,avansati politic se comporta dupa mintea lor. Mai bine lipsa de asa justitie. Doresc o justitie a bunului simt si in spiritul nu litera legii

16 august 2012 8:32

Diana De aia tara arata asa,saraca si furata,ca de-ai ca voi si Antenescu-Poanta fac politica.Daca iti deschide dosar semn ca incepe cercetarea.Daca esti curat se incghide!Daca nu, continua!.Dar daca Antonescu sau Ponta sau altul fura cu mana ta,tu esti HOTUL si TU INTRI LA PUSCARIE.Prosti Doamne,da' multi!!!

16 august 2012 8:01

Chiriac DNA nu are competentze de anchete in cazul alegerilor.El trebuie sa se ocupe de marea coruptie nu de gainarii.Dat fiind abuzul facut dar si isteria creata in tzara,sefii PACHETULUI (KOVESI)trebuiau demisi in secunda doi cu toate vaietele interne sau externe. Antonescu prea umbla cu manusi,prea e complexat.Ar trebui sa treaca si el de la vorbe la fapte.Prea mult vorbeste,prea mult acuza la tv dar nu ia nicio masura concreta? II este frica, sau de ce? Ohoooo,sa fi fost Basescu in situatia lui; taia in carne vie! Ma mir ca si Ponta si Crin se arata neputinciosi ,complexati si nu iau masuri oferite de prerogtive si avand un sprijin popular imens.Pacat !Sau sunt si ei niste actori in nise roluri?

16 august 2012 7:44

cornel Trisorii trebuiesc pedepsiti indiferent de partid sau functie si popularizate cazurile Ne mai asteapta in curind si alte alegeri siLEGEA trebuie aplicata ca atare

16 august 2012 6:38

Vinovatii sunt le centru(Bucuresti) Hai sa va explic eu cum sta treaba. De la Bucuresti s-a dat ordin, aia din teritoriu au executat cu voioshie, acum a venit parchetul peste ei dupa care au dat declaratii (ordinul a fost dat de la "centru") iar procurorii urmeaza firul. De ce a intrat DNA? DNA urmeaza firul dat de executanti, care fir duce exact la "centru". Va pup.

16 august 2012 2:06

val Bune institutii si legi avem de este posibil sa se deschida dosare penale pt "posibile" fraude electorale. Oare mai logic nu ar fi sa se faca cercetari si dupa finalizarea lor, celor vinovati sa li se deschida dosare in functie de vinovatie? La noi intii te invinuieste si apoi daca gaseste ca ai incalcat legea te judeca, daca nu, te bucuri ca nu ai patit nimic,iar statul nu-si cere macar scuze. Asta da reforma a statului, creata de marele citmaci. PDL-eprelor latrati ce va ordona Javra Ordinara.

16 august 2012 0:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.