Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Spaniei ia în considerare o cerere pentru un ajutor suveran, a declarat marţi comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, informează Mediafax.

"Spania are o minte deschisă. Guvernul premierului Mariano Rajoy nu a luat o decizie. Suntem pregătiţi să acţionăm dacă va exista o solicitare", a spus Rehn.

Guvernul de la Madrid a indicat recent că lucrează cu autorităţile de la Bruxelles pentru deblocarea unui ajutor de urgenţă de 30 de miliarde de euro pentru băncile spaniole, în cadrul unui plan aprobat în iulie, destinat susţinerii sectorului financiar.

Rajoy a declarat pe de altă parte, marţi, că la începutul lunii septembrie se va întâlni la Madrid cu cancelarul Germaniei Angela Markel, în compania unui număr mare de oameni de afaceri germani şi spanioli, urmând ca în aceeaşi lună să facă o vizită la Roma, pentru discuţii cu premierul Mario Monti.