Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI şi ITS, intenţionează să înceteze de anul viitor să mai aducă turişti în România, nemulţumite de lipsa promovării pe piaţa germană şi de imaginea României în străinătate, deteriorată în ultima vreme pe fondul situaţiei politice.

Companiile TUI şi ITS sunt nemulţumite de faptul că oficialii români nu şi-au ţinut promisiunile făcute în anii trecuţi. „Cele două grupuri intenţionează să se retragă pentru că o serie de promisiuni făcute de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în ultimii ani nu au fost încă onorate. Printre altele, s-au promis în toamna anului trecut investiţii în promovarea României în Germania în valoare de 3 milioane de euro în următorii doi ani şi nu s-a făcut nimic", au declarat agenţiei Mediafax surse din turism. Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemulţumiţi de lipsa de predictibilitate din economia românească. „La problemele cu promovarea se adaugă şi situaţia politică din ţară, care erodează imaginea României în străinătate. Pentru a încerca să-i convingă pe turoperatori să nu plece din România, secretarul de stat în MDRT Cristian Bărhălescu se află acum la Berlin, încercând să negocieze cu ei", au mai spus sursele citate. Contactat de Mediafax, Bărhălescu a spus că se află la Berlin pentru a discuta nu doar cu agenţia TUI, ci cu toţi turoperatorii germani. „Nu am venit să discutăm că se retrag, ci să clarificăm ce plan de bătaie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare şi pentru asta o să mai avem o discuţie", a spus secretarul de stat. El a refuzat să comenteze dacă turoperatorii germani sunt mulţumiţi de colaborarea cu atutorităţile române. „Nu pot să vă spun dacă sunt mulţumiţi sau nu", a afirmat el. Bărhălescu s-a abţinut să comenteze şi dacă partea română este mulţumită de colaborarea cu TUI şi ITS, care au adus în această vară pe li-to-ral peste 2.000 de turişti germani. „Nu comentez. Va trebui să facem o evaluare, să vedem statistici. Trebuie să vedem cum privesc ei situaţia", a spus Bărhălescu.

În anul 2009, MDRT a semnat un contract cu TUI, pentru ca tur-operatorul să revină din 2010 în România. Din 2006, grupul german a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele sale de promovare staţiunile româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţi.

ITS operează, la rândul său, de câţiva ani pe piaţa românească, iar încă din 2009, în urma discuţiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentanţii companiei de turism s-au declarat nemulţumiţi de calitatea serviciilor şi de preţurile de pe litoralul românesc.

Cine este TUI

Turoperatorul german TUI AG este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul turismului. Prin subsidiarele sale, TUI deţine peste 3.500 de agenţii de turism în toată lumea. Din 2007 are şi o companie aeriană, aflată pe locul al treilea ca importanţă în Germania, după
Luftansa şi Air Berlin.

Integral pe România LiberăComentarii

Elke Simons cine dracu isi da banii pt o ....relaxare in romania??? tre sa zbori la bucuresti si sa-ti cari bagajele pe autostrada soarelui ore intregi, ajungi intr-un hotel in care tot personalul e neprietenos si-ti vrea doar banii, nu ai liniste nicaieri, auzi peste tot manele si muzica de prost gust, e mizerie de nedescris cat vezi cu ochii, pute peste tot a tigan si a romanasi nespalati, nu exista divertisment in hotel, preturile sunt astronomice pt " calitatea" oferita, te fura toti cat pot,.....exsita ata de multe motive pt care operatorii straini in general ( nu doar cei germani) ar trebui sa se retraga, si sa uite de tara aia!

15 august 2012 2:10

toreador vina apartine exclusiv camarilei lui basescu traian,echipa mafiota ce a ingropat definitiv perspectivele europene ale romaniei. raptul grosolan savarsit de udrea si acolitii acesteia din domeniul turismului isi arata consecintele. pentru micutii cantareti de strana ce regreta mizera guvernare portocalie,numai de bine!

15 august 2012 0:42

cristi daca mai continua mult laptele si mierea aduse de USL, vom muri de foame la propriu!

15 august 2012 0:25

Dan Era de asteptat. Guvernul Romaniei este singur de vina. Nu s-a facut nici o campanie de imagine in Germania. Actuala criza politica deterioreaza in plus imaginea Romaniei in Germania. Alternative de vacanta in Europa sunt destule.

14 august 2012 23:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.