Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O petiţie online a adunat deja peste 4.500 de semnături de la românii care vor menţinerea singurului post cu profil de cultură din România.O petiţie online a adunat deja peste 4.500 de semnături de la românii care vor menţinerea singurului post cu profil de cultură din România.

Tot mai multe voci din societatea civilă sunt împotriva desfiinţării canalului TVR Cultural, aşa cum a decis conducerea televiziunii publice săptămâna trecută, când a invocat problemele economice majore cu care se confruntă această instituţie. „Asistăm, în ultima vreme, la decizii politice aberante, care dau lovituri fatale instituţiilor publice de cultură. Într-o Românie a tabloidelor, a talk-show-urilor politice devenite emisiuni de divertisment de cea mai joasă calitate, o Românie unde numărul analfabeţilor e în creştere, iar rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat este din ce în ce mai scăzută, se decide restrângerea spaţiului de desfăşurare a culturii", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN). Organizaţia consideră că decizia este o eroare, mai ales că bugetul TVR Cultural reprezintă doar 1,7% din totalul cheltuie­lilor Televiziunii Române. "Criza economică cu care se confruntă instituţia este produsă de managementul defectuos care a slujit politizării şi puterii politice. Soluţia Consiliului de Administraţie al TVR este o diversiune", afirmă reprezentanţii asociaţiei.

O petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural circulă, de asemenea, şi pe Internet, iar până ieri după-amiază adunase deja 4.700 de semnături. „În România există o mulţime de lucruri stupide, vulgare, dăunătoare, iar numărul lor este în creştere. Totuşi, nu e prea mult să încercăm să distrugem chiar tot ce e bun?", se arată în documentul postat pe petitieonline.ro

Comitetul director al televiziunii de stat a decis vineri desfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, ca o primă măsură de redresare economică a instituţiei. TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de peste 145 milioane de euro, a declarat preşedintele TVR, Claudiu Săftoiu, într-un interviu pentru Mediafax. Acesta a menţionat că emisiunile culturale vor fi transferate către celelalte canale publice, TVR 2 şi TVR 3.

Preşedintele TVR a precizat că încasările Televiziunii Române sunt de 6.579.204 euro/lună şi cheltuielile de 10.310.897 euro/ lună.

Integral pe România LiberăComentarii

abonament Vrem si desfiintarea s-au privatizarea Radioului Public, ne-am saturat sa platim abonamente si sa tinem in spate atitea televiziuni si radiouri publice .

14 august 2012 8:05

XXL Cel mai bine este sa se desfiinteze toata televiziunea romana aservita lui basescu si sa ne lase in pace !! Este lipsita de profesionisti.Pentru ca cei care sunt profesionisti sunt rentabili si nu au nevoie de pomana nimanui!!!

14 august 2012 6:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.