Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Spaniolul Rafael de Mestre a a demarat un turneu care vizeaza parcurgerea unei curse in jurul lumii cu o masina de serie electrica, stabilind astfel un nou record.

Rafael de Mestre a finalizat anul trecut un turneu in Europa, intitulat Tesla Goes East.

Spaniolul va incerca sa devina prima persoana care conduce in jurul lumii o masina de serie electrica.

„Aceeasi Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia pana la Marea Neagra in Romania, in mai putin de doua saptamani, traverseaza acum trei continente pentru a deveni prima masina electrica ce calatoreste in jurul lumii”, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta Tron IT.

Punctul de plecare a fost in Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012.

Din acel punct, atat soferul cat si masina au trecut prin Franta, Elvetia, Germania, Statele Unite ale Americii, China si Kazakhstan, iar in prezent masina se afla in capitala Kazakhstanului, Astana.

Din acest punct calatoria continua catre Rusia, Ucraina, Romania, Ungaria, Austria si inapoi catre Barcelona prin Elvetia si Franta.

Ceea ce a inceput ca o cursa contra timp, s-a transformat intr-o cursa intre doua echipe ce concureaza pentru titlul de "primul sofer in jurul lumii intr-o masina electrica".
Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.