Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Concursul olimpic de box de la Londra s-a încheiat cu o controversă la categoria +91 kg, după ce britanicul Anthony Joshua a primit victoria în finala cu italianul Roberto Cammarelle la decizia arbitrilor.

Cammarelle, campion olimpic în 2008 şi medaliat cu bronz în 2004, se afla în avantaj după primele două reprize, pe care le câştigase cu 6-5 şi 7-5. Reprezentantul gazdelor a revenit însă spectaculos în cea de-a treia rundă şi a egalat, meciul încheindu-se cu scorul de 18-18.

În această situaţie, învingătorul a fost hotărât de arbitrii judecători, care au decis să-i acorde victoria şi medalia de aur lui Joshua.

Aşa cum era de aşteptat, oficialii italieni nu au acceptat înfrângerea şi au depus un apel, care a întârziat cu un sfert de oră ceremonia de acordare a medaliilor. AIBA a păstrat însă rezultatul, astfel că Joshua a adus Marii Britanii cel de-al treilea titlu olimpic la box la această ediţiei, după cele câştigate de Nicola Adams (51 kg feminin) şi Luke Campbell (56 kg masculin).

Un scenariu asemănător s-a petrecut la categoria 81 kg, acolo unde rusul Egor Mekhontcev şi kazahul Adilbek Niyazymbetov nu au putut fi departajaţi, scor 15-15, iar decizia a fost în favoarea pugilistului din Rusia, care îşi completează astfel palmaresul după titlul european din 2010 şi cel mondial din 2011.

Nicio controversă şi nicio emoţie în privinţa campionilor olimpici de la categoria 69 kg, Serik Sapiev din Kazahstan impunându-se cu 17-9 în faţa britanicului Freddie Evans, şi de la categoria 60 kg, acolo unde Vasyl Lomachenko din Ucraina l-a învins cu 19-9 pe sud-coreeanul Han Soon-chul.

În schimb, la categoria 52 kg, lupta pentru aur a fost extrem de echilibrată, cubanezul Robeisy Ramirez Carrazana având în cele din urmă câştig de cauză în faţa lui Tugstsogt Nyambayar din Mongolia, scor 17-14.


Comentarii

order amoxicillin comment1, ...... efectos secundarios a largo plazo, [url="http://vcialises.com/"]...... efectos secundarios a largo plazo[/url], http://vcialises.com/ ...... efectos secundarios a largo plazo, 30050,

13 august 2012 9:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.