Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cehul Jaroslav Kulhavy a cucerit duminică medalia de aur la mountain bike în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, la capătul unei curse în care francezul Julien Absalon, campionul din 2008, a abandonat.

Kulhavy, actualul deţinător al titlului mondial, a făcut o cursă impecabilă şi a trecut primul linia de sosire, fiind cronometrat în 1:29:07.

Medalia de argint a fost câştigată de elveţianul Nino Schurter (1:29:08), iar italianul Marco Aurelio Fontana a completat podiumul (1:29:32).

„A fost foarte greu. Am dat totul, toată energia mea. Acest titlu era foarte important pentru mine. Acum pot spune că am câştigat totul: Cupa Mondială, titlul de campion mondial şi pe cel olimpic. Este o zi cu adevărat specială pentru mine”, a declarat Jaroslav Kulhavy după cea mai importantă victorie a carierei.

Francezul Julien Absalon, cel care a cucerit medalia de aur la Beijing, în urmă cu patru ani, s-a accidentat în primul din cele şapte tururi de 4,7 km, într-un moment în care se afla în frunte, şi a abandonat, deşi starea în care se afla i-ar fi permis să continue.

„După ce ai fost campion olimpic, nu are niciun rost să lupţi pentru a termina pe locul 10”, a explicat Absalon motivul retragerii sale.