Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, informează un comunicat al FRF, publicat miercuri, pe site-ul său.Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Generale a Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului.

Cauzele acestei situaţii au fost jocurile şi antrenamentele care au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenţă, dar şi lipsa instalaţiei de iluminat, care era necesară din momentul montării rulourilor. Această ultimă problemă a dus la o evoluţie negativă a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului.În perioada următoare, temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale vor afecta creşterea şi menţinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenţă scăzută a acestuia la jocuri, arată responsabilii firmei care se ocupă de peluza stadionului.

"Concluzionând cele prezentate mai sus, menţionăm că, datorită acestei evoluţii negative a gazonului, cât şi pentru menţinerea unei suprafeţe de joc la standardele internaţionale, nu se pot desfăşura decât cel mult meciurile care urmează a se disputa în cadrul UEFA Champions League şi în cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate.
Integral pe Mediafax