Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]Preşedintele suspendat Traian Băsescu susţine declaraţii de presă la sediul său de campanie, la ora 19.45.

UPDATE 20.10 "Vă asigur că în momentul în care Guvernul va face acest pas, să pună la dispoziţie listele electorale, mă voi adresa Curţii Constituţionale cu o cerere de scurtare a termenului dat pentru sedinţa de validare sau invalidare a referendumului. Până atunci sunt ţinut de data de 31 august, când Guvernul are termen sa predea aceste liste".

UPDATE 20.02 "Ar fi lamentabuil ca România să-l trimită pe Marga ambasador la Berlin. Merge ceva benign, dar nu Berlin.
Mona Pivniceru este un judecător bun. Eu nu o pot aprecia. Ce ştiu din lumea magistraţilor. Ştie carte, iar confruntările mele cu Mona Pivniceru sunt puncte de vedere diferite. Este un om care apără independenţa justiţiei. Este cel mai puternic argument. Se va dumiri cât poate face ministrul Justiţiei. Nu-i putem reproşa nimic din punct de vedere profesional. Vorba moldovenească o face doar pitorească".

UPDATE 19.58 "Astăzi a fost anunţată o remaniere. Ministrul Marga de la Externe era o calamitate pentru România. Nepregătit pentru o asemenea funcţie, cu idei puţine, fără idei. E bun în socialism ştiinţific, dar nu în probleme de politică externă. Este o mare eroare numirea lui Şova în Cabinet. Nimeni în Europa nu iartă şi nu tolerează antisemitismul. Desemnarea lui Corlăţean la Externe, o altă mare eroare. Este ministrul care a contrasemnat documentul prin care erau reduse atribuţiile CCR. Fac un apel la Crin Antonescu: Puteţi să nu le primiţi jurământul.
Domnul (Mircea Duşa, propus pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor) Duşa şi-a pus în plină vară o căciulă care îi cade pe ochi."

UPDATE 19.57 "Apelul meu este direct la premierul Victor Ponta să le ceară miniştrilor legile despre care vorbesc. Listele elctorale cuprind toţi cetăţenii români. Le recomand să citească legea 370. cu trimitere directă la art 2 , litera c".

UPDATE 19.56  "Ei confundă condiţiile de la alegerile locale cu condiţiile de la un referendumn pentru preşedinte. La alegerile locale nu poţi să votezi pentru primarul tău decât dacă ai domiciuliul în localitatea respectivă. Pentru referendum, dreptul de vot este nerestricţionat. Orice cetăţean român poate vota. Acest lucru face inutil căutatul celor cu domiciliul stabil sau temporar. Oamenii ăştia nu ştiu carte.
Vor să demită un preşedinte fără să cunoască condiţiile în care îl pot demite. Rus, Dobre şi Stroe sunt trei oameni care nu ştiu carte".

UPDATE 19.55 "Cred că Guvernul ar trebui să se grăbească pentru că nu mai putem menţine situaţia de criză politică. Sunt ţinut de data de 31 până când Guvernul trebuie să predea listele electorale. Este un termen limită ce nu poate fi adus mai aproape. Imediat ce Guvernul va depune listele voi face o cerere de modificare a termenului în speranţa că acest lucru va scurta perioda de criză. A venit astăzi alt recenzor - Stroe (n.r.- Radu Stroe). Un funcţionar bun, dar doar funcţionar, care s-a angajat să recenzeze populaţia cu administratorii de bloc. O altă soluţie fantezistă care este acoperită cu aceeşi incompetenţă ca şi la ministrul Rus".

UPDATE 19.47 "Astăzi Guvernul a primit o scrisoare de clarificare prin care li se transmite din nou ce li se cere. De altfel, ceea ce fusese comunicat. Guvernul trebuie să predea CCR listele după care s-a desfăşurat referendumul. Mai precis, listele aşa cum ele au fost actualizate. LA 5 zile de la stabilirea datei referendumului trebuie actualizate listele. Pui într-un camion listele electorale, te prezinţi cu ele la sediul CCR. Chestiunea ar putea fi rezolvată în câteva ore. Mă înduioşează ministrul Rus care sub presiunea declaraţiilor mele a demisionat. Eu cred că astfel de justificări nu sunt penibile. Altele sunt motivele demisiei domnului Rus şi ţin de modul cum a putut lucra în Guvern. Apreciez că a ieşit din cursa mistificării listelor electorale. Acesta este adevăratul motiv pentru care Rus a demisionat. De altfel şi Dobre (Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administraţie".Integral pe Adevărul