Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie românească a raportat în trimestrul al treilea un profit net record de 1,175 miliarde de lei (275 milioane de euro), în condiţiile în care cifra de afaceri a crerscut cu 24% faţă de perioada similară a lui 2010, la 5,95 mld. lei (1,39 mld. euro).

În trimestrul al treilea din 2010, Petrom înregistrase pierderi de 100 mil. lei, ca urmare a reevaluării unor active din Kazahstan.

În primele nouă luni ale acestui an, Petrom a avut o creştere de 23% a cifrei de afaceri, la 16,2 mld. lei (3,81 mld. euro), iar profitul net s-a dublat, la 2,921 mld. lei (687 mil. euro).

​"În T3/11 am continuat să beneficiem de mediul favorabil al preţului la ţiţei precum şi de efectele pozitive ale programelor de management strict al costurilor şi de îmbunătăţirea performanţei operaţionale. Producţia totală de hidrocarburi a grupului a crescut uşor faţă de T3/10. Reluarea creşterii în mai multe sectoare economice din România a impulsionat vânzările noastre de carburanţi şi gaze. Cu toate acestea, preţul ridicat al ţiţeiului a afectat, în continuare, marjele din segmentul vânzărilor cu amănuntul, în special, dar şi marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru ţiţei", a declarat Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom (foto).

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

batrinu MARSAVIE.Guvernul mana in mana cu Petrom OMV, pentru lurea banilor cu japca de la populatia tot mai saracita !!!NU V-AR MAI MURI MULTI INAINTE !!!!

9 noiembrie 2011 16:42

zapa multumim atat pesedeului pentru contractul semnat in genunchi, in pozitia de numarare a oualelor si cu orificiul bucal larg deschis, cat si pedelacilor fara mataranga sa stoarca sucul de smochine din sefii omv-petrom, ba, mai mult, care se bucura ca ciordesc si ei partea statului din portofelul rumanului.

9 noiembrie 2011 14:09

cristirrr OMV Petrom are aceste cresteri si dataorita faptului ca are active (aici incluzand si campuri petroliere in afara tari) de unde pot sa si aduca materia prima..incercati sa cititi articolul in profunzime fara a fi implicati sentimental de propriul buzunar...

9 noiembrie 2011 13:39

fane multumim psd=ului, lui nasyase si iliescu care au dat petrolul romanesc , pe gratis , ei luindusi comisiomi; gras din aceasta privatizare. tot asa a dat nastase autostrada transylvania, fara licitatie lui bechtel, oare de ce? asa ca sa ii votam cu mic si mare si mi vom afla veci cine a tras in noi la lovitura din decembrie si la mineriade

9 noiembrie 2011 13:20

Zamucles De pe site-ul Petrom. "Structură acţionariat 51,01% OMV AG (OMV Aktiengesellschaft) 20,64% Ministerul Economiei 20,11% Fondul Proprietatea S.A. (fond ce administrează diverse participaţii în cadrul mai multor companii din România, creat de Statul Român pentru a despăgubi persoanele expropriate abuziv în urma naţionalizărilor din perioada regimului comunist) 2,03% BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) 6,21% Alţi acţionari (aproximativ 500.000 de persoane fizice şi juridice din România şi din străinătate)"

9 noiembrie 2011 12:15

Zamucles Statul mai detine 41%. Daca tradatorii nu l-ar fi dat pe spaga si pe doi bani, s-ar fi incasat in acest an 1 mld euro, nu 400 mil. 600 mil. intra in buzunarul austriecilor. Multumitii lui Nastase si votati iarasi PSD-ul !!!! Si nu uitati ca majorarile la carburanti sunt facute la sugestia guvernului. Alte jigodii.

9 noiembrie 2011 12:13

Benzinar Mie mi-ar fi rușine să raportezi asemenea profituri când știi că ai sărăcit o țară intreagă.Rușine OMV Petrom și aliatului său,statul român care i-a permis să facă creșteri mârșave la combustibili.Sunt curios cine se va imfrumta din acel profit.Sau OMV il duce afară de unde il distribuie cui trebuie

9 noiembrie 2011 11:57

CO95 Acest profit urias a fost luat cu japca din buzunarele noastre,ale tuturor!

9 noiembrie 2011 11:44

logan Nu profit cinstit,ci hotie din banii romanilor. Cand pretul la bursa al barilului de titei scadea, benzinarii de la noi cresteau pretul !

9 noiembrie 2011 10:41

cacamaca deci, cum e posibil să te lauzi cu acest profit, destul de bunicel zic eu și în același timp să te plângi că nu ai de ales și trebuie să mărești prețul la benzină ?¿

9 noiembrie 2011 9:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.