Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Italia este țara cea mai titrată în competițiile de scrimă de la Jocurile Olimpice. Ultima medalie de aur pusă în joc la Londra a fost câștigată de echipa masculină de floretă din peninsulă.

Giorgio Avola, Andrea Cassara, Andrea Baldini și Valerio Aspromonte au dus Italia pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiția de floretă pe echipe de la Jocurile Olimpice. Aceasta este a treia medalie de aur cucerită de italieni, după cele de la floretă individual și echipe feminin.

Italia a întâlnit în finala olimpică echipa Japoniei (Ryo Miyake, Yuki Ota, Kenta Chida, Suguru Awaji), o echipă foarte bine organizată și disciplinată tactic, care a reușit să domine, cu ajutorul acestei discipline toate adversarele pe care le-a întâlnit până la asaltul pentru medalii.

În semifinale, cele două echipe au avut un parcursuri diferite. În timp ce Italia a făcut spectacol cu Statele Unite, câștigând lejer, cu 45-24, în timp ce Japonia a trăit periculos cu Germania, încheind la scorul 41-40.

Finala de la floretă a început echilibrat, iar planul japonezilor de a sta aproape de italieni părea să funcționeze. Niponii au condus ultima oară la 9-7, moment în care echipa Italiei a întors scorul și totul a mers doar în favoarea europenilor.

Italia a cucerit a treia sa medalie de aur la scrimă în cadrul JO 2012, după dubla de la floretă feminin, individual și echipe, ocupând primul loc în clasamentul acestui sport, cu un total de 7 medalii.

Medalia de bronz a fost câștigată de Germania, care a făcut instrucție cu Statele Unite în finala mică, scor 45-27


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.