Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La patru ani de la dispariţie, avocata Elodia Ghinescu, din Braşov, a fost declarată ieri moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov. Familia acesteia a cerut, prin intermediul apărătorului lor, obţinerea unui certificat de deces, act cu ajutorul căruia soţul Elodiei, Cristian Cioacă, ar putea fi trimis în judecată pentru omor. Crina Marinela Radu, avocata mamei Elodiei, a declarat ieri că, în acte, Elodia va figura moartă din 30 august 2007.

"Aştept deocamdată să se redacteze sentinţa şi să ne fie comunicată. Decizia de astăzi (n.r. ieri) poate fi atacată prin apel în termen de 15 zile, dar Cioacă poate face apel doar dacă vine cu Elodia vie de mână. Dacă nu se va întâmpla, urmează să se elibereze un certificat de deces, iar acesta şi sentinţa vor fi depuse la dosarul de omor. Apoi, sper ca procurorii să îl trimită în judecată", a declarat, pentru Evz, avocata Radu.

Istoria unei dispariţii

Povestea care a săltat culmile ratingului pentru postul de televiziune OTV a început în septembrie 2007, la câteva zile după ce Elodia a fost văzută pentru ultima oară. Ancheta, de care s-a ocupat procurorul Marius Iacob, s-a întins nopţi la rând şi în studioul de televiziune al lui Dan Diaconescu.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei