Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe Cristian Cioacă îl așteaptă zile grele după ce Judecătoria Brașov a dat ieri o sentință prin care recunoaște faptul că, după patru ani de la dispariție avocata Elodia Ghinescu, soția sa, a fost declarată moartă. Conform procedurii, după obţinerea certificatului de deces soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, ar putea fi trimis în judecată pentru omor, transmite corespondentul Mediafax.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, în 15 zile. Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a declarat, ieri, că instanţa a admis solicitarea de declarare în mod oficial a morţii Elodiei Ghinescu, data decesului fiind stabilită pentru 30 august 2007. Potrivit acesteia, după ce decizia va deveni definitivă şi irevocabilă atunci se va putea cerere trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru omor. „ Dacă decizia nu va fi atacată cu apel urmează să se elibereze un certificat de deces, iar acesta şi sentinţa vor fi depuse la dosarul de omor. Apoi, eu sper, că procurorii îl vor reaudia și îl vor trimite în judecată pe Cioacă", a spus avocata Radu.

Procurorii Parchetului instanţei supreme anunţau, în luna septembrie, că aşteaptă hotărârea judecătorească de declarare a morţii Elodiei Ghinescu, în acest context analizându-se posibilitatea trimiterii în judecată a soţului acesteia, poliţitul Cristian Ciocă, principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei braşovene.

Integral în Curentul

Integral pe Curentul