Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai mediatizat caz de dispariţie de persoane din România, cel al avocatei Elodia Ghinescu din Braşov, a fost rezolvat, parţial, ieri, prin declarare pe cale judecătorească a decesului acesteia. La mai bine de 4 ani de la dispariţie, problemele pentru principalul suspect, soţul acesteia, poliţistul Criastian Cioacă, abia încep. Pentru a nu fi trimis în judecată pentru omor calificat, Cioacă trebuie să se prezinte cu Elodia vie la tribunal.

Familia Elodiei Ghinescu a solicitat obţinerea unui certificat de deces, act cu ajutorul căruia, afirmă JURNALUL NAŢIONAL, soţul avocatei, Cristian Cioacă, ar putea fi trimis în judecată pentru omor. Instanţa a stabilit ziua de 30 august 2007 ca fiind data morţii Elodiei. Decizia instanţei poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, de orice persoană care ar avea dovezi că Elodia trăieşte. În cazul în care nimeni nu va contesta decizia, va fi eliberat certificatul de deces. În acest caz, anchetatorii, citaţi de GÂNDUL, susţin că trimiterea lui Cioacă în judecată în dosarul de omor e doar o chestiune de timp.

„Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav, deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei", a declarat pentru ADEVĂRUL Crina Radu, avocata familiei Ghinescu. Elodia Ghinescu (38 ani) a fost văzută ultima oară pe 29 august 2007. Singurul care susţine că a văzut-o în viaţă şi a doua zi de dimineaţă este soţul ei, învinuit de Parchetul General pentru comiterea infracţiunii de omor calificat încă din septembrie 2007.

Însă poliţistul Cristian Cioacă, aminteşte CURENTUL, a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia. Anchetatorii, citaţi de ADEVĂRUL, sunt convinşi că Elodia nu mai trăieşte şi că a fost victima unei crime. Mai mult, procurorii de la Parchetul General merg pe varianta că poliţistul Cristian Cioacă este autorul. „Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia şi s-au creat toate premisele pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată", a spus în urmă cu două luni Vasile Viorel, cel care a coordonat căutările în teren ale cadavrului. El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi.


Comentarii

Mihaela nici nu va aparea veodata cadavrul, a avut Cioaca grija, nu e politai degeaba, si-a acoperit toate urmele

9 noiembrie 2011 21:01

remus @ziaristbelea. Idiotule, ai vezut cum se rezolva cazurile la americani pe Discovery! IQ nu ti-a permis sa intelegi nimic. Daca s-a gasit o pata de sange pe o haina nu dovedeste NIMIC in lipsa cadavrului. Daca tipa si-a luat o vacanta mai indelungata decat cea din Dubai cu un alt inlocuitor a lui Cioaca? Prea tampit esti ca sa intelegi!

9 noiembrie 2011 19:55

ziaristbelea idiotilor, voi vedeti cum se rezolva cazurile la americani? s-a gasit o pata de sange pe haina lui al Elodiei, asta dovedeste clar ca el este ucigasul, asta nu merita libertatea, la ZDUP cu el. Prea multi tampiti in Romania

9 noiembrie 2011 19:06

ziaristbelea idiotilor, voi vedeti cum se rezolva cazurile la americani? s-a gasit o pata de sange pe haina lui al Elodiei, asta dovedeste clar ca el este ucigasul, asta nu merita libertatea, la ZDUP cu el. Prea multi tampiti in Romania

9 noiembrie 2011 19:05

Sunteti de-a dreptul tampiti Pana nu apare cadavrul pt a se face un raport de necrologie care sa spuna cauza decesului, NU aveti cum sa-l invinuiti pt NIMIK pe Cioaca. Orice pata de sange de pe haina lui nu reprezinta decat o IPOTEZA ca el a omorat-o sau condamnat pe Elodia FARA a se putea face o incadrare juridica directa. Deci lasati dracului predicile astea si sustinerile oteviste si puneti mana si cititi o carte.

9 noiembrie 2011 15:58

tot cititor Apropo de titlu , cred ca ultima sansa a procuraturii e sa vina cu Elodia cel putin moarta la tribunal. Nu credeti ?

9 noiembrie 2011 11:59

cititor D-le" Neutru ONU"-Diaconescu si Lazarus sunt niste nimeni ai societatii.Au facut un serial Tv. cu Elodia uncasand bani si facandu-si reclama pe spatele redusilor intelectual. Si sunt multi !

9 noiembrie 2011 11:53

axi cioaca ar trebui sa o dea in judecata pe avocata fam ghinescu pentruca declara ce nu a vazut,ce nu a vazut de fapt nimeni merge pe presupuse ---probe clare avocata de doi bani ,maninci bani acestor oameni cam degeaba,asa fac multi puscarie degeaba si adevarul e altul

9 noiembrie 2011 11:29

NEUTR ONU D.DRICACONESCU&Lazarus au investigat cazul.E I SI NUMAI EI CUNOSC ADEVARUL.Restul sunt cioac(a)e!!!!

9 noiembrie 2011 11:29

Gina Elodia traieste in alta tara ,a facut prostii si decat arestata sau omorata de cei care au avut dreptate in anumite cazuri(de justitie),a fugit din tara si cred ca fratele ei stie de acest lucru pentru ca declaratia lui a fost foarte scurta si nu s-a observat sa fie foarte afectat de pierderea surorii lui

9 noiembrie 2011 11:14

eugen Ce prostie de titlu. Bazat pe parerile unei prietene (oare si de nebunii extragonjugale?) a Elodiei. Cate tampenii pot spune avocatii! Cum dovedesti un omor deosebit de grav fara cadavru sau martori? Acesta sa fie nivelul intelectual a 90% din avocatii Romaniei? Penibil!

9 noiembrie 2011 10:47

grigore cum poate fi cineva judecat de omor cata vreme nu esxista probe in acest sens, nu exista "habeas corpus" ?¿

9 noiembrie 2011 9:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.