Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai mediatizat caz de dispariţie de persoane din România, cel al avocatei Elodia Ghinescu din Braşov, a fost rezolvat, parţial, ieri, prin declarare pe cale judecătorească a decesului acesteia. La mai bine de 4 ani de la dispariţie, problemele pentru principalul suspect, soţul acesteia, poliţistul Criastian Cioacă, abia încep. Pentru a nu fi trimis în judecată pentru omor calificat, Cioacă trebuie să se prezinte cu Elodia vie la tribunal.

Familia Elodiei Ghinescu a solicitat obţinerea unui certificat de deces, act cu ajutorul căruia, afirmă JURNALUL NAŢIONAL, soţul avocatei, Cristian Cioacă, ar putea fi trimis în judecată pentru omor. Instanţa a stabilit ziua de 30 august 2007 ca fiind data morţii Elodiei. Decizia instanţei poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, de orice persoană care ar avea dovezi că Elodia trăieşte. În cazul în care nimeni nu va contesta decizia, va fi eliberat certificatul de deces. În acest caz, anchetatorii, citaţi de GÂNDUL, susţin că trimiterea lui Cioacă în judecată în dosarul de omor e doar o chestiune de timp.

„Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav, deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei", a declarat pentru ADEVĂRUL Crina Radu, avocata familiei Ghinescu. Elodia Ghinescu (38 ani) a fost văzută ultima oară pe 29 august 2007. Singurul care susţine că a văzut-o în viaţă şi a doua zi de dimineaţă este soţul ei, învinuit de Parchetul General pentru comiterea infracţiunii de omor calificat încă din septembrie 2007.

Însă poliţistul Cristian Cioacă, aminteşte CURENTUL, a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia. Anchetatorii, citaţi de ADEVĂRUL, sunt convinşi că Elodia nu mai trăieşte şi că a fost victima unei crime. Mai mult, procurorii de la Parchetul General merg pe varianta că poliţistul Cristian Cioacă este autorul. „Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia şi s-au creat toate premisele pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată", a spus în urmă cu două luni Vasile Viorel, cel care a coordonat căutările în teren ale cadavrului. El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi.