Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a ieşit din rândul celor mai bogaţi 10 miliardari din sectorul IT, după ce acţiunile Facebook au coborât în timpul şedinţei de joi pe bursa din Statele Unite la un nou minim record, sub 20 de dolari, anunţă Mediafax.

Acţiunile Facebook au închis în scădere cu 4%, la 20,04 dolari, însă au atins pe parcursul şedinţei un minim, de 19,82 dolari.

Averea lui Zuckerberg, 28 de ani, a scăzut cu 423 milioane de dolari joi, iar şeful Facebook are acum o avere de 10,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Zuckerberg se află cu circa 400 de milioane de dolari în urma lui James Goodnight, cofondator al producătorului de software SAS Institute. Goodnight ocupă acum poziţia a zecea în Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg.

"Din punct de vedere emoţional i-ar putea păsa. Zuckerberg este însă mult mai îngrijorat de menţinerea cotei de piaţă a Facebook decât de fluctuaţiile acţiunilor. Nu este îngrijorat că o să rămână falit", a declarat Ron Florance, director operaţional la Wells Fargo Private Bank.

Acţiunile Facebook au pierdut 47% faţă de preţul de listare de 38 de dolari. Compania a raportat săptămâna trecută rezultate care au arătat o încetinire a cereşterii veniturilor.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates este cel mai bogat miliardar din IT, cu o avere de 61,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Integral pe România Liberă