Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Kim Ji-Yeon (Coreea de Sud) a câștigat medalia olimpică de aur la proba de sabie individual de la Jocurile Olimpice, după ce a învins-o pe rusoaica Sofiya Velikaya în finală. Reprezentanta Româniiei, Bianca Pascu, a fost învinsă în turul doi de Min Zhu, din China.

Port-drapelul Statelor Unite, Mariel Zagunis a intrat pe planșă în semifinala de la sabie feminin individual sperând să treacă de sud-coreeanca Kim Ji-Yeon pentru o șansă se devină campioană olimpică a treia oară consecutiv.

Sabrera americană a început excelent și s-a văzut încă din debutul asaltului că este favorita pentru califcarea în finală. Prima repriză s-a încheiat 8-2 pentru ea. După pauză, Kim a fost mult mai concentrată și a părut capabilă să recupereze, însă agresivitatea și tehnica lui Zagunis au distanțat-o la 12-5.

Dubla campioană olimpică a tremurat un pic la revenirea sud-coreencei până la 11-13 și a atacat hotărât, dar tot ce a făcut a fost să îi ofere adversarei șansa de a egala la 13. Scor la care tânăra sportiva a și învins-o. Singura campioană din istoria probei de sabie feminin individual din istoria Jocurilor Olimpice nu mai putea să își apere titlul.

Campioana olimpică de la Beijing, cu echipa de sabie a Ucrainei, Olha Kharlan, căuta în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Londra șansa de a urca pe podiumul olimpic la proba individuală. Între ea și finală se afla Sofiya Velikaya (Rusia), campioană mondială în 2011, care a învins-o pe Mariel Zagunis pentru titlu anul trecut.

Concentrată și încruntată la începutul meciului, rusoaica s-a destins la pauză, când conducea cu 8-6. Ea a zambit pe întreg parcursul pauzei și a intrat mult mai bine în repriza secundă, distanțându-se la 10-7. Totul părea să îi meargă bine. După ce a cerut o reluare video, antrenorul român Marian Florea i-a acordat tușa și s-a dus la 11-7, la fel și pentru 12-7.

În ciuda eforturilor lui Kharlan, care a tras până la 12, Velikaya nu a mai putut fi oprită. Asaltul s-a încheiat 15-12 pentru reprezentanta Rusiei.

Consolarea ucrainencei a fost finala mică, unde a luptat extraordinar pentru a o învinge pe dubla campioană olimpică din Statele Unite, pentru a-și asigura locul pe podiumul olimpic.

Plecând cu a doua șansă în finală, sud-coreeanca ce a produs extraordinara surpriză eliminând-o pe Mariel Zagunis, a fost la fel de imprevizibilă și împotriva lui Velikaya. Cu un start de asalt foarte bun, Kim Ji-Yeon a intrat la pauză cu 8-5, după ce a condus cu 6-2.

Sportiva din Asia s-a dezlănțuit la reluare și a luat trei tușe rapide și scorul arăta un neverosimil 11-5. Experiența rusoaicei a intrat în acțiune și campioana mondială a recuperat patru tușe până să îi permită adversarei să o atingă din nou.

Nu a fost suficient, însă, Kim s-a concentrat pe ce a avut de făcut și nu pe cum se apropia adversara sa. Ea nu a mai făcut niciun pas greșit până la câștigarea medaliei de aur, scor final 15-9.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.