Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mesajul transmis direct de Vocea Rusiei către USL este cât se poate de clar: „Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului", mai ales, că în paralel, „există şi opţiunea protestelor de stradă".


Vocea Rusiei, un post de radio care răspunde comenzilor Kremlinului, postează pe site-ul în limba română un îndreptar politic pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi pentru şeful PSD, Victor Ponta: ce-ar trebui să facă pentru a scăpa de Traian Băsescu în cel mai scurt timp. Oficiosul Kremlinului îi sfătuieşte pe liderii USL să fie fermi şi să nu renunţe la demiterea lui Traian Băsescu, fiindcă altfel vor fi nevoiţi să se „delecteze" coabitând „cu un preşedinte care i-a declarat puşcăriabili, irosindu-şi în acest fel „imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă". Ziariştii de la Vocea Rusiei le sugerează liderilor români cum să convingă Curtea Constituţio­nală să declare referendumul pentru demiterea preşedintelui valid. Argumentul pe care mizează Vocea Rusiei este „imix­tiunea externă", fiindcă premierul ungar Viktor Orban "a reuşit performanţa de a controla viitorul politic al întregii Românii, nu doar al unei enclave din interiorul ţării".

Şeful guvernului de la Budapesta i-a îndemnat pe cetăţenii români „să nu decidă nimic" în ziua referendumului, dar dincolo de acest îndemn secuii din Harghita şi Covasna nu doar că nu aveau o implicare directă în scrutinul de duminică, unde bătălia s-a dat între două forţe politice româneşti, dar în plus locuitorii celor două judeţe au o slăbiciune pentru Traian Băsescu, singurul preşedinte român care şi-a petrecut mai multe vacanţe în secuime. Folosind o metodă de propagandă experimentată pentru sateliţii Moscovei, Vocea Rusiei le trasează liderilor USL sarcina de a-i convinge pe români că Ungaria l-a ajutat pe Traian Băsescu să-şi păstreze fotoliul de la Cotroceni în schimbul unor beneficii care se vor vedea imediat. „Pe românii de rând şi anumite structuri ale statului ar trebui să-i preocupe preţul cu care Traian Băsescu a cumpărat sprijinul maghiar", fiindcă „cei care consideră că Viktor Orban i-a oferit sprijinul fără a obţine nimic în schimb sunt extrem de naivi".

Din punctul de vedere al jurnaliştilor care lucrează la oficiosul Kremlinului USL a făcut marea eroare de a „nu fi rezistat presiunilor externe în privinţa cvorumului atunci când Traian Băsescu ar fi fost demis". Ziariştii ruşi care-i consiliază indirect pe liderii de la Bucureşti fac referi­re la pre­siu­nile Uniunii Europene făcute asupra premierului Ponta, de a respecta legile aflate în vigoare şi care au intervenit în procesul de suspendare şi demitere a lui Traian Băsescu.Vocea Rusiei le atrage atenţia liderilor USL că dacă vor refuza să demonstreze electoratului că sunt dispuşi să lupte până la capăt, atunci toate simpatiile negative ale electoratului se vor canaliza spre o altă forţă politică dispusă să-şi asume rolul de „inamic capabil" al regimului Băsescu. Avertismentul ziariştilor ruşi devine extrem de dur, poate pentru a-i convinge pe strategii USL să nu se lase, spre finalul analizei publicate pe site-ul Vocea Rusiei: „Trebuie luată în calcul posibilitatea că acest electorat frustrat şi trădat de «pacifiştii» de la USL poate ajunge la concluzia că trebuie susţinută o forţă politică mult mai radicală, iar istoria demonstrează că asemenea forţe pot apărea pe scena politică în momentele cele mai nepotrivite". Concluzia pare să fie un îndemn pentru USL să nu se oprească şi să ducă până la capăt eliminarea lui Traian Băsescu de pe scena politică.

Integral pe România LiberăComentarii

kovergavrila_B Merge orice reţetă dacă se aplică rapid şi poporul nu are timp să se dezmeticească, că dacă se tărăgănează mult, cei cu gândirea mai lentă explodează şi nu se mai sperie de argumentele de forţă a propagandei politice deşănţate.

3 august 2012 0:01

@ si uite cum o tara care are probleme cu democratia consacrata poate salva democrqatia sifonata din romania. si asta fara a vorbi de interesele reale ale ungariei. dar iata ca acest fapt reamintwste ca o minoritate poate ajuta democratia. e un rau necesar uneori. presa electronica ostil democratiei si marefer la a3 tv si realitatile tv tre sa-si ia notite. alooooo trepadusii lui voiculescu, mai faceti ceva si pt democratie nu numai impotriva. sincer nu va inteleg. desi valoarea voastra intrinseca e ridicata, totusi lucrati saiduu la daramarea democratiei firave din romania. TREZITI-VA !!!!!!!!

2 august 2012 11:13

justitiarul i-mi place s-o iau in toate pozitiile de la pbl-isti mai ales ca ei au pwla mare si sunt virili sunt o janghina de om.dati-mi sa mananc kkt ca-mi place la nebunie.

1 august 2012 0:07

georgia Problema României la ora actuală este să apere integritatea teritorială și să aducă urgent banii duși pe căi oculte în alte părți....Oricare care își iubește țara și poporul indiferent că este civil sau nu să pună umărul pentru a face bine..România are dușmanii în interior și în afară .....Serviciile ăn orice joc politic să fie neutre și să nu doarmă........cine doarme nu poate aduce decât rău indiferent de scuză.....nimeni nu are dreptul să se joace în aceste momente grele prin care țara și poporul sunt denigrate și călcate în picioare......apelul este pentru cei ce mai au ceva sfânt.......se poate face mult bine cu efort puțin......Sus inima Români!!!!!!

31 iulie 2012 16:44

pk Lasati Rusia in pace . Are de rezolvat propriile probleme si se pare ca chiar incearca sa si le rezolve. Problema Romaniei este in acest moment cu Uniunea Europeana ( care a inlocuit fosta Uniune Sovietica ). Uniunea Europeana este cea care ne trateaza ca pe niste cetateni din lumea a treia si incearca sa-si impuna cu forta propriile modele, sa ne cumpere pe nimic si sa ne trateze ca pe niste sclavi . Aici trebuie sa ne indreptam atentia. Rusia este o tinta falsa . Doamna Sabina Fati (?), sau faceti articole la comanda politica , sau nu va pricepeti si trebuie sa mai invatati.

31 iulie 2012 15:32

EBA Buna ! Sunt EBA si va rog sa nu-l mai necajiti pe tati al meu caci altfel imi pierd functia de europarlamentar si cei 10.000 de euro pe luna ! Nu fiti rai dragi romani !

31 iulie 2012 14:56

ELENA UDREA Buna! Ma numesc Elena Udrea, iar voi romani de rand va rog sa-l iubiti pe Base caci altfel, noi PD-L-istii nu mai putem fura din banii tarii !

31 iulie 2012 14:54

Ovidiu M. JOS BETIVUL DE BASESCU ! JOS BATAUSUL DE COPII BASESCU ! JOS PROTECTORUL HOTILOR PD-L-isti BASESCU ! JOS DICTATORUL BASESCU !

31 iulie 2012 14:51

CLICA PD-L LA FEL CA SI CEAUSESCU, BASESCU NU VREA SA INTELEAGA CA POPORUL NU-L MAI VREA : ARE 10% ! ROMANII SUNT SATUI DE GASCA PD-L-ista care a furat tara 8 ani iar justitia Basesciana nu a miscat un deget ! UDREA, EBA, ANASTASE, VIDEANU - SINGURII ROMANI PE CARE BASESCU I-A SPRIJINIT SI CU CARE N-A IESIT IN CAMPANIE, DOVADA CA STIE CA AR FI STAT BRAT LA BRAT CU HOTII ... !

31 iulie 2012 14:49

star rusii sa isi vada de ale lor,si ar trebui si alte tari, toti isi baga nasu in treburile interne, oricum noi suntem de vina pt tot, ca asa suntem noi romanii, dar toti isi da cu parerea si amenintari si din partea UE, ca se taie fondurile ca etc, de parca viata in Romania e asa pe roze, ce poate fii mai rau? de foame nu vom muri zic eu.

31 iulie 2012 14:34

Comandorul Minunat! La BRUTARIE se gandeste si se traieste romaneste! FELICITARI! "Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de „TRAIANI”! Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani! Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume Triumfător în lupte, un nume de Traian{NU TRAIAN BASESCU- TRADATORUL}! Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine, Româna națiune, ai voștri strănepoți, Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine, „Viață-n libertate ori moarte!” strigă toți. Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină, Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt. Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ! " Aceste randuri trebuie sa fie auzite in intreaga tara CITESTE SI DA MAI DEPARTE ! ZORI NOI SE - ARATA !

31 iulie 2012 14:16

LA BRUTARIE Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de „TRAIANI”! Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani! Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume Triumfător în lupte, un nume de Traian{NU TRAIAN BASESCU- TRADATORUL}! Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine, Româna națiune, ai voștri strănepoți, Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine, „Viață-n libertate ori moarte!” strigă toți. Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină, Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt. Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ!

31 iulie 2012 13:47

apel la luciditate prinde la mintile simpliste sintagma PSD=comunism=URSS si orice aducere in discutie a Rusiei e privita cu ura. USL e profund europen, doar PD si mai ales Base s-ar asemana cu Lukascenko

31 iulie 2012 11:49

Radu T. pe fond rusii au dreptate ,dar trebuie vazut daca actiunea lor nu este tot o diversiune in sensul sa dea munitie pd-listilor. Pd-listi care acuzau voalat ca USL este instrumentat de la Moscova.Tabara Basescu lucreaza cu consilieri rozalii care se bazeaza mult pe 'etichete",pe vorbe aruncate spre a crea perceptii false.La unii ma slabi de cap devin chiar convingeri.A se vedea si chestia cu lov de stat etc.etc.

31 iulie 2012 10:51

mamitica tuturor sobolanilor portocalii! alooo sobolanilor portocalii...mai subtire cu mancatul cacatului online...evident ca acest articol imbecil a fost publicat de hartia igienica rl...ca voi sobolanilor cretini sa va puteti desfasura in voie...totusi oleaca de bun simt din parte unor cretini ca voi nu ar strica niciodata. Avand in vedere ca aparati o basina comunista si securista ma mir de tupeul extrem la care ati ajuns.

31 iulie 2012 10:36

vasile Daca Rusia a avea clarviziune si ar dori reabilitarea relatiilor cu Romania ,sub toate aspectele, ar renunta la suportul lor cu USL. Ar cistiga inimile romanilor prin comert si turism, si nu subminindu-ne prin USL !

31 iulie 2012 10:22

ursus Ar fi mai bine pentru Romania Ca cei doi aventurieri POLITICI sa-l ia si pe Iliescu si sa-si dea DEMISIA. Daca cu adevarat IUBESC ROMANIA SI ROMANII !

31 iulie 2012 10:17

Anton bine cu de-a sila nu se poate ...daca manelele si micii au invins , nici rusii nu mai pot spune nimic ...asa ca lasa ...sa traiti bine cu basescu !

31 iulie 2012 9:39

matusa tamara "The Mummy return " ! Mare victorie politica pentru PSD ! Mumia a vorbit si a produs doua mari izbande politice pentru PSD !Prima : in spiritul si traditia PSD, Iliescu cere imperativ Curtii Constituionale sa faca caca pe lege , pe ce a declarat anterior si pe toata Europa , sa asculte :"Vocea Moscovei" si sa declare referendumul admis ! A doua victorie : prin aportul tovarasei Nina care a gatit "vinete in sos de vodca a la Frunze " Iliescu a produs suficient caca moale pentru ca : premierul Ponta sa poata elabora o noua teza de doctorat si cu fata lui impasibila sa spuna ca nu o sa participe la CSAT si sa declare ca ,in calitate de premier ,o sa stea toata ziua pe ecrane si sa mestece "darul prezidential "! ; pentru ca toti antenistii + Voiculescu + Dogaru &revolutionarii falsi sa poata sa faca gargara folosind "elixirul prezidential " ei avand gatul inflamat de urletetele de manie si regret pentru imensele sume pierdute , pentru scaunele de parlamentari evaporate , pentru tot imensul efort depus de pucisti cu rezultate a la Bolcas ! Dumnezeu nu este tigan, tavarisci , se pare ca este evreu !

31 iulie 2012 9:27

matusa tamara Daca USL continua sa ignore cu rea vointa legea si sa schimbe orice regula in timpul jocului pentru ca nu-i convin rezultatele atunci sa tina cont ca au fost alesi 332 deputati si 137 de senatori avand conform Legii electorale in vigoare o populatie de 23, 24 milioane pentru deputati si 21,9 milioane pentru senatori !Ar trebui astazi sa plece din Parlament sau sa nu mai fie platiti daca tinem cont de prostiile batranului edec criminal 100 de parlamentari :78 de depuati si 22 de senatori daca poipulatia a scazut la 19 milioane !De asta exista cicluri electorale in toata lumea !Daca se admite prin absurd sa se schimbe regulile si legile dupa interesele pucistilor vesnic perdanti , atunci trebuie facute alegeri saptamanale si demis orice presedinte si guvern de cate ori mehedintenii si teleormanenii urnomobili primesc transa de mici si bere de la cate un Liviu Dragnea al puterii sau un borfas hot , fost hocheist actualmente specialist in pus cacat in ventilatoare , se scoala cu fata la perna si vrea sa "stapaneasca justitia "!

31 iulie 2012 9:27

radu probleme este de fapt ca orice sfat , cuvant sau idee ca Rusia este de partea USL nu face decat sa aduca voturi pentru Basescu.Acesta este poporul Roman.

31 iulie 2012 8:46

@sorin: te referi, desigur, la cele 2 mil. de tzigani care au fotat USL, nu? Eu cred ca "dusmanul milenar" esti tu si vocea ta (Vocea Moscovei).

31 iulie 2012 8:42

copy-lot tonta @sorin, au formulat deja aceasta acuzatie care a dus la o suspendare...acum pentru a-l suspenda trebuiesc acuzatii asupra faptelor petrecute in acest interval de timp, de la referendum pana azi. Adica nimic. Cam asa funcioneaza legea. Nu poti judeca un om de doua ori pentru aceeasi fapta.

31 iulie 2012 8:33

sorin Parlamentul, daca exprima interesele tarii, la fel si SRI, SIE, MAI si MApN, conduse si constituite din cetateni care au jurat pentru tara (nu pentru Basescu) au obligatia de a formula impotriva acestuia acuzatia de TRADARE, pentru ca a facut uz de amestecul brutal al unei puteri straine (dusman milenar) in problemele interne ale tarii. Doua milioane de asa zisi discriminati pozitiv, adica au drepturi mai multe decat noi romanii, au sabotat si boicotat referendumul la cererea sefului unui guvern strain si a cozii lui de topor, suspendatul tradator.

31 iulie 2012 8:15

bnfjm http://www.petitieonline.com/signatures/cetean_invalidat_-_am_votat_deci_atept_demisia_lui_tbsescu/

31 iulie 2012 8:08

justitiarul pentru gogu sugaciu si alti mancatori de cacat retardati din gradina chiorului: chiorul vostru a fost validat de alegatori cu 11%??? Care-i motivul de bucurie pentru voi,idiotilor? Va bucurati ca inca mai aveti de unde sa mai sugeti cu chiorul presedinte? Ca o sa va plateasca regeste din banii nostrii pentru cacatul mancat? Ba boilor, si daca veneau la vot inca 1 milion sa se atinga pragul ala stabilit cu morti de acum 20 de ani,rezultatul tot ala era. Surpriza,in realitate suntem doar 16milioane cu drept de vot dupa cum adevereste institutul de statistica si BEC. Asa ca s-ar putea sa ramaneti de prostanaci in continuare. Oricum lobotomizati sunteti,in loc de creier aveti muuuult cacat bashit...ha ha ha.

31 iulie 2012 8:04

Greg Romania Si Ungaria ar trebui sa fie precum Benelux numita UngaRo împreuna am fii mai puternici

31 iulie 2012 7:24

bb.dk este doar parerea unei publicatii nu si a oficialilor rusi ..... dar un intreres al fostilor nostri stapini Rusia exista este evident cum exizta si unul al noilor stapini ai Romaniei Axa sua israel uk germania

31 iulie 2012 7:23

dmp tot pentru Tavi, acesta este in limba romana si scrie ceea ce s-a publicat in Romania Libera : http://romanian.ruvr.ru/2012_07_25/82829668/

31 iulie 2012 4:02

DMP pentru Tavi: aici gasesti articolul in rusa, si vad ca ziarul este disponibil in mai multe limbi http://rus.ruvr.ru/2012_07_30/Budapesht-pomog-Bjesesku-perezhit-referendum/

31 iulie 2012 3:36

Rollodiu Pasolna turbinka coir Na is ....sau mrsh in Chira Mario javrae ruses ti.na hui!

31 iulie 2012 3:19

ghilotina Schimbati CHESTIONARUL Ar trebui ca Ponta sa faca puscarie pentru insusirea de foloase necuvenite, irosirea banului public, fals si uz de fals?

31 iulie 2012 2:19

cetatean roman @rusofobIVAN ai mare dreptate ! bine ca mai exista si oameni ca tine ! bravo !

31 iulie 2012 2:04

basescu am invins ! am castigat ! 11% parca.............. ce prost sint ! sau bolnav psihic ! sau si una si alta !

31 iulie 2012 2:01

antibasescu au dreptate rusii , trebuie neaparat sa scapam odata de acest hot ordinar , de acest chior nenorocit ! daca ccr nu va valida referendumul bloicotat de slugile lui basescu , vom iesii toti in strada !

31 iulie 2012 1:59

ion Rusnak Ponta Puscaria te asteapta alaturi de mentorul tau.

31 iulie 2012 1:55

MILU DACA VIN RUSII IN ROMANIA, O SA LE-O TRAGA PE LA SPATE LUI POTA SI ANTONESCU....DE VOR FACE AMANDOI KK FARA MOTZ ADICA O SA LE STRICE "ROZETA"

31 iulie 2012 1:23

MILU DACA VIN RUSII IN ROMANIA, O SA LE-O TRAGA PE LA SPATE LUI POTA SI ANTONESCU....DE VOR FACE AMANDOI KK FARA MOTZ ADICA O SA LE STRICE "ROZETA"

31 iulie 2012 1:23

MILU DACA VIN RUSII IN ROMANIA, O SA LE-O TRAGA PE LA SPATE LUI POTA SI ANTONESCU....DE VOR FACE AMANDOI KK FARA MOTZ ADICA O SA LE STRICE "ROZETA"

31 iulie 2012 1:23

MILU DACA VIN RUSII IN ROMANIA, O SA LE-O TRAGA PE LA SPATE LUI POTA SI ANTONESCU....DE VOR FACE AMANDOI KK FARA MOTZ ADICA O SA LE STRICE "ROZETA"

31 iulie 2012 1:23

AICI PUTETI VEDEA CLAR TOATA POLITICA USL http://www.ziare.com/politica/referendum/referendum-2012-sectie-de-votare-cu-prezenta-de-250-la-suta

31 iulie 2012 1:00

rusofobIVAN Referendumul de duminică are două rezultate. Primul, cel evident, se referă la Traian Băsescu şi este incert. Al doilea, cel mai puţin evident, se referă faptul că România nu mai este condusă de la Bucureşti. Premierul ungar, Viktor Orban a devenit persoana-cheie în politica românească şi pare a deţine controlul asupra votului unui număr impresionant de cetăţeni români. Evit în mod special să folosesc sintagma „cetăţeni români de etnie maghiară” pentru că absenteismul din Ardeal nu poate fi explicat doar prin neparticiparea la vot a maghiarilor etnici. Realitatea nu poate fi negată: un număr impresionant de români a decis să urmeze recomandările politice ale premierului maghiar. Viktor Orban a reuşit performanţa de a controla viitorul politic al întregii Românii, nu doar a unei enclave etnice din interiorul ţării. În mod normal, pe românii de rând şi pe anumite structuri ale statului român ar trebui să-i preocupe preţul cu care Traian Băsescu a cumpărat sprijinul liderului maghiar. Cei care consideră că Viktor Orban i-a oferit sprijinul fără a obţine nimic în schimb sunt extrem de naivi.

31 iulie 2012 0:56

rusofobIVAN Liderul de la Budapesta nu poate fi considerat unicul „responsabil” pentru situaţia în care referendumul are dificultăţi în procesul de validare. Liderii USL au făcut câteva erori serioase, dar principala eroare a fost şi rămâne spiritul de non-combat de care dau dovadă reprezentanţii opoziţiei. Dacă referendumul s-ar fi petrecut cu liste electorale actualizate, s-ar fi desfăşurat pe parcursul a două zile sau ar fi rezistat presiunilor externe în privinţa cvorumului, atunci Traian Băsescu ar fi fost demis. Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist. Alternativ, nu au decât să se delecteze cu „coabitarea” cu un preşedinte care i-a declarat „puşcăriabili” şi să irosească imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă. Imixtiunea externă ar putea fi invocată pentru a justifica validarea referendumului de CCR chiar şi în lipsă de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă.

31 iulie 2012 0:55

rusofobIVAN Dacă referendumul -ar fi petrecut cu liste electorale actualizate, s-ar fi desfăşurat pe parcursul a două zile sau ar fi rezistat presiunilor externe în privinţa cvorumului, atunci Traian Băsescu ar fi fost demis. Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist. Alternativ, nu au decât să se delecteze cu „coabitarea” cu un preşedinte care i-a declarat „puşcăriabili” şi să irosească imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă. Imixtiunea externă ar putea fi invocată pentru a justifica validarea referendumului de CCR chiar şi în lipsă de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă. Dacă politicienii USL nu vor face nimic şi se vor complace cu ideea „coabitării”, suportul popular de care beneficiază astăzi, va dispărea foarte rapid. Sprijinul electoral pe care îl au se datorează aproape în exclusivitate resentimentelor pe care alegătorii îl au faţă de Traian Băsescu. Dacă USL refuză să demonstreze electoratului că este dispus să lupte până la capăt, atunci toate simpatiile negative ale electoratului se vor canaliza spre o altă forţă politică dispusă să-ţi asume rolul de „inamic implacabil” al regimului Băsescu. Trebuie luat în calcul posibilitatea ca acest electorat frustrat şi trădat de „pacifiştii” de la USL poate ajunge la concluzia că trebuie susţinută o forţă politică mult mai radicală, iar istoria demonstrează că asemenea forţe pot apărea pe scena politică la momentele cele mai nepotrivite.

31 iulie 2012 0:54

rusofobIVAN Atentie! Ponta si Antonescu primesc sfaturi de la RUSI! O fi mai bine decat de la Orban? cititi : http://romanian.ruvr.ru/2012_07_30/83365248 Oricare ar fi rezultatele finale ale referendumului, este clar că societatea românească va rămâne divizată în continuare, iar polarizarea politică va creşte. Dificultăţile economice „importate” din Uniunea Europeană vor face ca gradul de insatisfacţie faţă de clasa politică să devină din ce în ce mai mare. O populaţie dezamăgită şi radicalizată din punct de vedere politic poate crea probleme majore pentru toate partidele politice. Comportamentul liderilor USL va arăta dacă ei sunt dispuşi să trădeze încrederea şi speranţele electoratului propriu sau dacă îşi vor asuma riscurile şi beneficiile unei lupte politice până la capăt. Din punct de vedere politic, juridic şi moral, USL dispune de multe opţiuni în vederea continuării luptei politice şi toată problema ţine exclusiv de calităţile volitive ale liderilor acestei formaţiuni politice. Dacă nu o vor continua lupta, alegătorii români vor trebui să se obişnuiască cu ideea că soarta lor depinde nu de votul popular, ci de deciziile luate de Traian Băsescu şi Viktor Orban.

31 iulie 2012 0:53

gogu usl-asilo le zic asa:frate nu a-ti murit inca de oftica?tot mai postati?mi-ar fi rusine zau asa.justitiarul c_urului meu pe unde esti?mai existi?hi hi hi

31 iulie 2012 0:15

Tavi Aici gasiti link-ul spre vocea rusiei http://romanian.ruvr.ru/ Cine gaseste articolul la care se refera autorul de mai sus sa imi zica si mie

31 iulie 2012 0:14

Alex Mda. Am citit ce scrie pe Vocea Rusie. Nimic din ce se zice in articolul de mai sus. Pur si simplu autorul, probabil la comanda politica, a intuit care sunt miscarile viitoare probabile ale USL si a mintit ca asta zice pe Vocea Rusiei mizand ca lumea nu se va obosi sa citeasca si vor cataloga USL ca "vanduti Rusiei". Misto stil de a face jurnalism (a se citi sinecurism)

31 iulie 2012 0:12

observator neantenistic Ne trimit iarasi lovilutionarii? Ne trimit si teroristii care dispar rapid prin singura granita deschisa dupa ce vor omori iarasi romani? Ii fac perfuzii de reintinerire lui Iliescu? Au facut transfer de DNA de hahalera de la el la pontac? Sa procedeze si basescu cu manifestantii ca si putin?

31 iulie 2012 0:00

BASESCU SECURISTU BAISECURISTNENOROCIT MATA A FACUT O GRESEALA MAJORA: TEANASCUTVIU JAVRADRACULUI In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I. In 1987 TRAIAN BASESCU este numit se al Agentiel Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE. In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara , fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM. TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port. Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii.

30 iulie 2012 23:59

ha, ha, ha ... „imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă". Ha, ha, ha! 39% e masura "imensitatii"?

30 iulie 2012 23:58

gika kontras era clar de mult ca USLAMISTII au adoptat o tactica de sorginte stalinisto-comunista si cum UE fac mari presiuni asupra lor pentru a ramane in linia tarilor ce respecta principiile democratice tantalaul de prost al satului cu nume tamp de tonta ponta si chip de maimutoi ranjit merge cu tancu sovietic inainte ignorand cealalta jumatate de alegatori si nu putini aproximativ 8 milioane de votanti care am ales sa sprijinim democratia reprezentata de institutia presidentiei ca ultim bastion .Jos neocomunistii si clica lor de mafioti de penali ( a se vedea cazul aberant al senatorului voicu condamnat la 5 ani de parnaie cu executare,a facut recurs si este in asteptarea solutionarii recursului,da sa nu uitam ca omu a venit direct din parnaie in parlamentul Romaniei}jos cu tov ilici iliescu bosorogu criminal .

30 iulie 2012 23:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.