Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un asteroid de marimea unui portavion denumit 2005 YU55 va trece, marti, foarte aproape de Pamant, acesta fiind cel mai mare astfel de obiect spatial care se apropie atat de mult de planeta in ultimele decenii. Cercetatorii din intreaga lume, inclusiv cei ai NASA s-au pozitionat cat mai bine pentru a putea urmari asteroidul, incercand sa-i analizeze suprafata si sa afle astfel noi lucruri despre ingredientele primordiale ale vietii.

2005 YU55 are aproximativ 400 de metri in diametru si se va afla cel mai aproape de Pamant in noaptea de marti spre miercuri, suficient de aproape pentru a se afla pe orbita lunii insa suficient de departe ca sa nu poata fi vazut cu ochiul liber.

Trecerea rocii spatiale este urmarita de astronomi amatori si profesionisti, inclusiv o echipa a NASA de la centrul Deep Space Network din desertul Mojave.(...)Calatoria asteroidului din aceasta saptamana il va aduce la aproximativ 324.000 kilometri de Terra in aceasta noapte, la ora Romaniei 02:28, acesta fiind obiectul care s-a apropiat cel mai mult de Pamant din 1976 incoace.
Integral pe Green Report