Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două membre ale unei secţii de votare din Vâlcea sunt cercetate penal după ce sub faţa de masă au fost găsite cinci buletine de vot gata ştampilate.

Scandalul la secţia de votare numărul 116 din localitatea vâlceană Tătărani a început după ce o membră a comisiei din partea PDL ar fi găsit 5 buletine de vot gata ştampilate sub faţa de masă.

Preşedintele secţiei de votare neagă acuzaţiile şi spune că e vorba de sabotaj.

Un astfel de incident electoral a fost şi în judeţul Bacău. Şi aici un membru al comisiei electorale a fost prins cu mai multe buletine de vot asupra sa. Bărbatul prins cu buletinele asupra lui a rămas în secţie până când procesul electoral a fost finalizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Bacău, insp. Narcisa Butnaru, un memebru al comisiei electorale a secţiei de votare din localitatea Târgu Ocna 213 avea la el o cutie care conţinea 8 buletine de vot

Bărbatului prins cu buletinele de vot i s-a întocmit dosar penal urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat Parchetului cu propunerile corespunzătoare.

Dacă va fi găsit vinovat riscă până la 5 ani de închisoare pentru tentativă de fraudare a votului.