Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, că el se consideră "mai puternic ca oricând" după votul de la referendum, chiar dacă premierul Victor Ponta a spus că nu poate fi legitim ca şef al statului după ce "opt milioane" de cetăţeni au votat împotriva lui, informează Mediafax.

"Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot. Domnul Ponta uită că atunci când am fost ales preşedinte al României în decembrie 2009 împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un milion în plus", a spus Băsescu, în conferinţa de presă de la sediul său de campanie, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor străini.

"Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotrivă ar trebui să reflecteze mai serios la acest rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte România", a declarat premierul Victor Ponta.

"Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate", a spus Ponta.

El a precizat că va respecta rezultatul care va fi validat la referendum şi a felicitat milioanele de români care s-au prezentat la vot şi au dovedit astfel că în România este democraţie, catalogând drept "victorie" faptul că în jur de nouă milioane de persoane au votat.

În opinia premierului, votul la referendum conferă o nouă legitimitate Guvernului USL.

Integral pe România Liberă