Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marile case de discuri plănuiesc să renunțe să mai producă muzică pe CD până în 2012, scrie publicația "Side Line". În schimb, casele de discuri vor funiza și ele muzică online sau vor oferi conținut video contracost, tot pe internet.

În timp, muzica va apărea pe CD-uri numai în ediții limitate, iar principalul canal de distribuție pentru ele va fi Amazon, care este deja cel mai mare retailer online în acest sens.

Vestea nu îi surprinde pe cei care lucrează în domeniu, care au numeroase argumente: CD-ul este scump de produs, chiar și atunci când nu se vând, costă depozitarea, iar o casă de discuri trebuie oricum să plătească bani distribuitorului atunci când CD-urile sunt returnate. Pe scurt, renunțarea la formatul de CD va facilita concentrarea pe marketingul sau lansarea produsului și nu pe distribuția lui.
Integral pe Capital