Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Absorbţie zero de fonduri europene în octombrie 2011. Plăţile intermediare realizate de Comisia Europeană au stagnat la 716 milioane de euro sau 3,7% din totalul fondurilor structurale puse la dispoziţia României pentru perioada 2007-2013.


Autorităţile au realizat, însă, plăţi de peste 100 de milioane de euro către beneficiari, astfel încât valoarea totală a acestora a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro.

Fondurile europene ar trebui să fie motorul economiei româneşti anul viitor, însă, pe moment, nu avem veşti prea bune de pe acest front.

În primele zece luni din acest an s-au făcut plăţi de numai 1,2 miliarde de euro către beneficiari, în condiţiile în care ţinta pe întreg anul este de trei miliarde de euro, arată datele Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale. Un singur program operaţional are şanse mari să-şi îndeplinească ţinta, cel de dezvoltare a resurselor umane. Pe alte programe importante, însă, absorbţia este mult în urmă. Programul operaţional regional, de exemplu, trebuia să facă plăţi de 1,3 miliarde de euro către beneficiari în acest an, dar a reuşit numai 390 de milioane de euro după primele 10 luni. În schimb, la nivelul absorbţiei efective de fonduri europene nu s-a înregistrat niciun progres în octombrie.
Integral pe Money.roComentarii

steluta sta este PERFORMANTA PDL ! ZERO ABSORBTIE FONDURI UE SI PLATI DIN BANII ROMANILOR CATRE UE DE MILIARDE DE EURO ! in curand marele presedinte al Romaniei va da vina pe UE ca nu ne da bani, ca-n rest a dat vina pe toata lumea numai pe el ca e la guvernare nu ! SA TRAITI BINE !

8 noiembrie 2011 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.