Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul României, Victor Ponta, îl numeşte pe preşedintele Băsescu, pe care vrea să-l demită duminică din funcţie, un mafiot. Realitatea e că structuri mafiote se găsesc în propriul partid al lui Ponta. Cu toate acestea, premierul face pe neînţelesul, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un articol semnat de Karl-Peter Schwarz şi citat de HotNews.ro.

Marţi, cu cinci zile înaintea referendumului de demitere din funcţie a preşedintelui român, Traian Băsescu, a intrat în acţiune DIICOT. În Bucureşti şi alte zece oraşe au fost percheziţionate 256 de locuinţe şi birouri, au fost confiscate multe documente şi calculatoare.

125 de persoane sunt anchetate în cauze de fraude cu decontări false de TVA într-o serie de exporturi fictive de zahăr. Paguba este presupusă la 40 de milioane euro anual. Aparentul cap al reţelei este senatorul PSD Cezar Măgureanu, care, ca de obicei în România, s-a grăbit să se declare victimă politică.

Magureanu a fost ales pe listele PDL în parlamentul României. Apoi a schimbat taberele împreună cu alţi 80 de parlamentari şi a ajuns, în final, în grupul parlamentar al PSD - adăpostul foştilor comunişti, al cărui fost preşedinte chema în anii a€™90 minerii la Bucureşti pentru a suprima opoziţia democrată, al cărui fost premier se află în arest pentru fapte de corupţie şi abuz de putere şi al cărui actual prim ministru execută o lovitură de stat cu scopul de a reinstaura controlul politicului în justiţie.

La un miting la Craiova, Ponta le spunea susţinătorilor săi că Băsescu nu este numai "un mafiot şi un mincinos". Duminică, preşedintele ar trebui adus în faţa poporului pentru a "termina cu el" odată, pentru că numai cu el debarcat de la putere "vom putea trăi cu toţii în linişte", eliberaţi de grija că Băsescu ar face "dosare despre noi toţi".

Integral pe România Liberă