Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarii USL din comune au norme de îndeplinit referitoare la prezenţa la vot. Ei ar fi primit de la centru instrucţiuni prin care li se cere inclusiv să-i ameninţe cu amenzi pe sătenii care nu merg la referendum.

În cadrul campaniei „din poartă-n poartă", primarii USL din comune trebuie să meargă pe la cetăţeni, chiar în ziua referendumului pentru demiterea preşedintelui, să-i urce în maşini şi să-i ducă la secţia de votare. Dacă refuză, cetăţenii ar putea fi ameninţaţi cu amenzi pentru gunoi, pentru că nu au curăţat şanţul de curgere, nu au dezinfectat toaleta sau pentru orice alt motiv convingător, spun sursele RL. „Am primit pentru fiecare familie câte un pachet de broşuri, cu pozele oamenilor care spun fie că li s-a luat pensia, fie că au rămas fără serviciu sau fără asigurare de sănătate. Eu, ca primar, sunt obligat de şefii mei de partid să merg din poartă-n poartă, să le dau broşurile pe care să le explic; să le spun concetăţenilor mei că, dacă nu pun stampila pe DA, înseamnă că sunt de acord ca acei oameni să nu-şi mai ia pensia sau să rămână fără medicamente sau serviciu. Dar cel mai tare m-a necăjit faptul ca sunt obligat să-i amendez pe cei care refuză să meargă la referendum", a declarat un primar USL reporterilor RL.

Cu ce sunt ameninţati sătenii care refuză să meargă la referendum

Pretexte pentru amenzi la sate ar fi destule, spune primarul. „Că au aruncat gunoiul unde nu trebuie, că nu şi-au săpat şanţul, n-au văruit copacii sau că veceul nu e dezinfectat. Plus să le mai spun altele, că nu le dau adeverinţe sau ajutorul social, ori le calculez impozite mai mari. Sunt multe lucruri cu care îi poţi ameninţa, însă eu nu am fost ales de oameni să le fac viaţa imposibilă, ci să-i ajut", ne-a mai spus primarul. Ne-a recomandat şi alţi primari USL care ne pot confirma cele susţinute de primar.

Normă de prezenţă la vot pentru primari

Bannere uriaşe sunt montate de-a lungul drumurilor satelor României unde tronează primarii USL, maşina primăriei dotată cu megafoane şi cu aparatură pentru a populariza îndemnurile USL este plimbată de cel puţin 10 ori pe zi prin satele comunei.

Primarilor USL li s-a dat şi normă de îndeplinit în duminica referendumului pentru demiterea preşedintelui: minimum 60% din cei trecuţi pe listele permanente TREBUIE scoşi la urne. Cine nu îndeplineşte planul nu primeşte fonduri de la judeţ, iar cine manifestă lipsă de loialitate faţă de USL este ameninţat cu pedepse, spun sursele RL. Care ne-au mai spus că există şi recompense pentru primarii de ţară care reuşesc să ducă la vot peste 60% din cei prezenţi pe liste: excursii în Grecia sau Turcia.

La instructajele de la judeţ, primarii USL au fost sfătuiţi să propună ca preşedinţi de comisii de la secţiile de votare „persoane de încredere, de preferat jurişti sau profesori, iar dacă aceştia nu sunt de încredere, pot fi nominalizate şi alte categorii".

Primarii propun mai multe persoane pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte, iar apoi urmează o tragere la sorţi. „Tragem la sorţi, vorba vine, pentru că primarul alege de fapt. Numirile în plus sunt de formă", spune un primar USL.

Integral pe România LiberăComentarii

Claudiu De ati stii cat gunoi se arunca pe malul apelor (vailor, raurilor etc) aici nu intra cel biodegradabil (eu am vazut intr-un rau aruncata o masina de taietei din fier, peturi, doze de bere, furtun de scurgere etc. Motiv pentru amenzii sunt foarte multe, pe cursurile de ape sunt antentionari cu privire la aruncarea gunoiului.

27 iulie 2012 12:02

Mesajele de sperietoare ale Bashinei Siktirrr golanilor !!!

27 iulie 2012 7:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.