Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conflictele declansate in lume sunt influentate intr-o oarecare masura de variatiile climatice, precum cele provocate de El Nino si La Nina. Fenomenul se poate agrava din cauza poluarii industriale, se arata intr-un studiu publicat, joi, in revista Nature, si citat de Mediafax.

Tarile tropicale, lovite de furtunile provocate de fenomenul climatic El Nino, sunt de doua ori mai expuse in fata riscului de conflicte interne spre deosebire de tarile afectate de un alt fenomen, mai umed si mai putin cald, denumit La Nina, sustin autorii studiului, citati de AFP.

Foametea, secondata in Somalia de un razboi civil, care afecteaza Cornul Africii, reprezinta un exemplu tipic pentru efectele variatiilor climei, provocand seceta si tensiuni intr-o societate deja instabila. Autorii studiului sunt de parere ca omenirea trebuie sa traga anumite invataminte si in legatura cu riscurile incalzirii globale cauzate de poluarea industriala.

"Studiul arata fara dubiu ca si in lumea moderna variatiile climatice au un impact asupra tendintei oamenilor de a folosi violenta", a declarat Mark Cane, climatolog la Observatorul Lamont-Doherty, de la Universitatea Columbia din New York.Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.