Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O femeie de serviciu care muncea la muzeul w din Dordmund a şers o operă de artă de peste un milion de dolari pentru că a confundat-o cu o pată de murdărie, anunţă portalul gawker.com, citat de gandul.info.

Opera de artă "When it Starts Dripping fom the Ceiling" ("Când începe să curgă din tavan") de Martin Kippenberger, este o sculptură multimedia, evaluată la 1,1 milioane de dolari, care avea la bază o pată ce imită o baltă făcută de ploaie. Crezând că podeaua este murdară, conştiincioasa femeie de serviciu a şters-o până n-a mai rămas nimic din pată.

Compania care a angajat personalul de serviciu spune că angajaţii au fost avertizaţi să nu se apropie de lucrarea lui Kippenberger şi nu facă curtăţenie la mai puţin de 20 de centimetri distanţă de aceasta, lucru pe care femeia de serviciu nu l-a respectat.

Angajaţii companiei de asigurări evaluează daunele şi colecţionarul care deţine opera trebuie să se hotărască dacă lucrarea va fi sau nu restaurată.

Integral pe LibertateaComentarii

ciclop Cum s-ar zice, "gura pacatosului adevar graieste". Si mana ignorantului curata rahaturile!

8 noiembrie 2011 10:28

tot eu sunt intru totul de acord cu ce scriu cei doi mai sus.O multime de jeguri se numesc "opere de arta".Spalari de bani,promovari idioate etc

7 noiembrie 2011 23:11

artist Femeia de serviciu s-a dovedit singura persoana cu bun simt, in acest mediu dement. Asta si merita aceste asa-zise opere de arta: sa ajunga la gunoi

7 noiembrie 2011 20:21

anna mihai Foarte bine a facut . Multe , din asa zise productile de arta, pe care nimeni nu le intelege, nu au functie estetica shi artistica shi arata mai mult ca joaca unui om nebun, dar au o larga expunere pt ca cineva acolo sus le promoveaza, merita cu siguranta aceeasi soarta.

7 noiembrie 2011 20:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.