Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

BNR apreciază că rata de schimb se situează în prezent într-o zonă de echilibru şi urmăreşte ca măsuri "nechibzuite" să nu dăuneze, fără a urmări un curs de echilibru, a declarat luni guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"În ianuarie, situaţia internaţională, în maniera în care va evolua ea, situaţia fluxurilor de capital va conta foarte mult (pentru decizia BNR de politică monetară). Spun situaţia fluxurilor de capital, şi nu curs, pentru că nu vreau să dau sentimentul că ţintim un anumit nivel de curs. Ne uităm la o zonă de echilibru a cursului, care există în acest moment, şi nu vrem s-o stricăm prin mişcări nechibzuite", a spus Isărescu.

Leul se tranzacţionează luni pe piaţa interbancară la cotaţii apropiate de 4,3550 lei/euro. În acest an, moneda naţională s-a depreciat cu 1,5% în faţa euro, cursul de referinţă de vineri anunţat de BNR plasându-se la 4,3497 lei/euro.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.