Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Coaliţia de guvernare condusă de Angela Merkel a decis să reducă o serie de taxe şi impozite începând din 2013, măsură prin care populaţia şi companiile vor economisi şase miliarde de euro.

După luni de dispute şi tensiuni politice, coaliţia aflată la guvernare în Germania a decis să reducă o serie de taxe şi impozite (printre care şi impozitul pe venit), măsură prin care contribuabilii vor economisi, doar în 2013, două miliarde de euro.

În urma negocierilor dure, coaliţia a decis că reducerea taxelor poate fi aprobată doar dacă, în acelaşi timp, se vor majora contribuţiile sociale, iar statul va trebui să-şi asume investiţii mai mari în infrastructură, simplificarea procesului de recrutare de lucrători calificaţi străini şi mai mult sprijin financiar pentru aceia care au copii în grijă.

„Este un pas înainte în ceea ce priveşte mai multă corectitudine în sectorul fiscal, însă, în acelaşi timp, este o măsură care consolidează creşterea economică a Germaniei“, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Mai multe voci au afirmat însă că noul plan este doar o modalitate prin care Angela Merkel încearcă să „cumpere“ mai mult sprijin pentru coaliţie, care, în ultima perioadă, a suferit tot mai multe înfrângeri la alegerile locale. În plus, aceştia numesc planul o contrapondere pentru toate contribuţiile către fondul de urgenţă şi sprijinul acordat ţărilor îndatorate din UE (Grecia, Irlanda, Portugalia), în timp ce nemulţumirea nemţilor faţă de aceste practici creşte. Potrivit celor mai recente sondaje, mai bine de 50% din populaţie doreşte renunţarea la euro şi întoarcea la marcă.Integral pe AdevărulComentarii

Lute Prosti nemtii astia cum sa ne luam dupa ei ,nu vedeti ce greu o duc si cu grecii in carca ,asa le trebuie ei o au pe Merkel noi o avem pe Udrea,apare aia in pictoriale.

7 noiembrie 2011 20:40

Tot nemții cu inițiative! Salutară intenția liderilor germani de a reduce taxele și impozitele ptr. a stimula economia și implicit economiile personale ale populației. Deși Germania are datorie externă consistentă neachitată, dar în același timp și a treia economie a lumii ca putere, cred că-și poate permite luarea acestor măsuri de reduceri fiscale. Numai la noi în România nu se poate, deoarece portocalii împrumută bani în draci din exterior, înglodând România în niște datorii fantastice, care nu vor putea fi plătite câteva generații de acum încolo. Ca la noi la nimeni, găozurile mintoase ale guvernoiului au mai născocit crearea a încă unui minister, cel al afacerilor europene, că cel al afacerilor externe nu era suficient să numere cu abacul absorbția de bani europeni. Politica băsesciano-bocistă de a reduce 10 locuri de muncă ale bugetarilor, iar în același timp crearea a alte 300 locuri de muncă, ministere noi, agenții care să se ocupe cu numărarea șomerilor, etc. Plus că trimestrial ministerele sunt recompensate cu prime în valoare de 110 milioane de euro. Dar în același timp, se preconizează înființarea a alte 1001 de taxe și impozite care să mai rupă un rând de piele de pe cetățeanul obișnuit care abia își mai duce zile traiului mizer. Să trăiți bine! Succesuri!

7 noiembrie 2011 11:51

dankuk Mare gresala face Angela Merkel, sa reduca impozitele. Ar trebui sa ia lectii de la Boc si Basescu, si-apoi sa vezi o Germanie fericita si prospera...:))...ca la noi...

7 noiembrie 2011 11:48

dodo Criminali sunt toti.NU MAI PLATITI TAXELE SA VEDEM DE UNDE MAI FURA

7 noiembrie 2011 11:14

prastie De ce TREBUIE SA DISPARA guvernu BASESCU-BOC cu toti ciracii lui definitiv? Intr-o familie de 10 persoane,in 2008 lucrau 6 (bunici=2-pensionari,parinti 2=lucratori,copii 2=membrii ai familiei),fiecare castigand lunar 1000 ron.Deci in casa aceea intrau lunar 6000 ron.Acesta fiind un caz mediu,nu lafaiala.Lunar cheltuiau astfel: 2000 ron pe mancare, 1000 ron intretinere, 2000 de ron diverse, 1000 ron economisire. Vine bocu din Rachitele,cu echipa lui din Cluj-Napoca si pune in aplicare planu de a omori natia romana.Trece la genocid:-taie 25% de la cei 4 care lucreaza-la 4000 ron ia cu japca 1000 ron, -la cele doua pensii fura 16%,adica -160+160=320 ron la pensionari -tot la pensionari le mai fura inca 5,5%(CAS-ul lui Duta)=50,5+50.5=101 ron Total furt din casa=1421 ron fara sa respire.Familia acum traieste mai bine dupa CRETINII astia,adica in loc de 6000 ron,au in 2009- 4479 ron. Pentru ca besescului,criminalu natiunii,i se pare ca lucra prea multi in familie,da afara doi membrii ,deci in 2010 venitu casei este de 2479(NU MAI ACOPERA MINCAREA SI INTRETINEREA) si nu mai inscrie in 2011 nici un membru ca tra sa iasa 7 ca sa angajeze unu. Desfiinteaza spitalul din localitate,mai inchide o fabrica si muta finantele si serviciile la judet.Acum vrea sa desfiinteze si judetu ca asa vrea muschiu lui.Cica la anu va fi si mai bine,ce ziceti? Dobitocii astia sunt prosti,hoti,criminali,sau toate la un loc?

7 noiembrie 2011 11:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.