Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tabelul lui Mendeleev are trei noi elemente, care au fost aprobate in cadrul unei intruniri ce a avut loc, vineri, la Londra. Coperniciul (elementul 112 - Cn), unul dintre aceste elemente chimice, a fost denumit in onoarea lui Nicolaus Copernic – celebrul astronom, cosmolog si matematician. Celelate doua elemente sunt Darmstadtiul (elementul 110 - Ds) si Roentgeniul (Element 111 - Rg).

Dar aceste elemente nu sunt noi, ele au fost descoperite cu mai multa vreme in urma, insa pana acum nu au avut denumiri.

Toate cele trei elemente sunt extrem de instabile si fac parte din categoria transuranienelor sau super-grele. Ele nu exista in natura ci au fost create pe cale artificiala, in laborator.

Coperniciul (Cn) - elementul 112 este unul sintetic extrem de radioactiv. Coperniciul a fost creat pe 9 februarie 1996 de catre Gesellschaft für Schwerionenforschung.
Integral pe Green Report